Šport > Nogomet
70 ogledov

"Vsi vemo, kdo igra v napadu"

Branko Ilić, Slovenija, San Marino Anže Petkovšek
Slovenska nogometna reprezentanca se še naprej na Gorenjskem brez posebnih težav pripravlja na nedeljsko kvalifikacijsko tekmo proti Angliji v Stožicah. Na razprodanem stadionu v Stožicah si izbranci Srečka Katanca želijo zmago, zavedajo pa se, da bo do nje vodila trnova pot.

"Mislim, da nam je vsem jasno, s kom igramo, saj smo z Angleži že igrali. Čaka nas težka tekma, ki nam lahko na koncu veliko da. Morali bomo biti osredotočeni, disciplinirani skozi vso tekmo. Težko si bomo priigrali toliko priložnosti kot proti San Marinu, tako da tiste, ki jih bomo imeli, bomo morali izkoristiti. Ob tem pa moramo biti pazljivi v obrambi," meni Branko Ilić, eden kamenčkov v obrambnem mozaiku Slovenije.

Ta se spominja prvega obračuna proti Angliji v teh kvalifikacijah, ko je Slovenija na Wembleyju izgubila z 1:3 tudi po zaslugi napak v obrambi. "Res je, dobili smo gole iz napak. Igrali smo na Wembleyju, kjer je težje igrati kot doma. Glede na to, da nismo pokazali preveč dobre igre, smo jih vseeno prisilili k avtogolu. Potem pa smo doživeli nekakšen 'blackout', naredili drugo napako, tam pa se potem težko vrneš v igro," je še povedal Ilić.

O tekmecih ni želel preveč razpredati. "Mislim, da vsi vemo, kdo igra v napadu. Čeprav ni Dannyja Welbecka, so tu pač drugi, ki čakajo, da to izkoristijo. Posameznikov ni treba izpostavljati, je pa Wayne Rooney zagotovo eden njihovih najboljših igralcev, njegove žoge so najbolj nevarne, toda to ne pomeni, da drugi ne znajo ogroziti, tako da ne smemo zaspati. Moramo biti prava ekipa, ker le s takšnim pristopom lahko pridemo do želenega rezultata," poudarja Ilić, ki zaenkrat ostaja v beograjskem Partizanu, s katerim ga veže še enoletna pogodba.

Ta še pravi, da ne glede na to, da igrajo proti svetovnim prvakom iz leta 1966, bodo morali pritisniti na zadnjo linijo angleške vrste, tudi zadržati žogo, saj "če se samo braniš, izgubiš veliko moči".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.