Šport > Nogomet
87 ogledov

Vžigalnik sodniku v glavo

sodnik Martin Petersen, vžigalnik EPA
V nemškem nogometu imajo na najvišji ravni dogajanje na stadionih večinoma pod nadzorom. A na tekmah nižjih lig in pokalnih dvobojih so navijaški izgredi pogosti, za zadnjega so danes poskrbeli v Osnabrücku, kjer so morali pokalno tekmo v 71. minuti prekiniti, ker je sodnika v glavo zadel vžigalnik.

Prvi krog nemškega pokala so zaznamovali tudi dogodki, ki si jih nemška nogometna zveza (DFB) nikakor ne želi. V nedeljo so neznanci v Bielefeldu streljali na avtobus berlinske Herthe, v katerem je bil takrat sicer le voznik, ki ni bil poškodovan.

Danes pa je bil žrtev napada na tekmi med Osnabrückom in Leipzigom sodnik Martin Petersen, ki je tekmo prekinil, potem ko ga je v glavo zadel vžigalnik. Domači tretjeligaš je sicer do prekinitve proti drugoligašu vodil z 1:0. O usodi tekme bo zdaj odločala DFB.

"Za nas je to seveda katastrofa. Gre samo za enega od 13.000 gledalcev, toda ni opravičila. Zelo nam je žal," je dogodek pospremil direktor kluba Lothar Gans.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.