Šport > Nogomet
62 ogledov

Wenger bi razveljavil zmago Dinama

arsene wenger EPA
Trener Arsenala Arsene Wenger meni, da bi morala Evropska nogometna zveza (Uefa) razveljaviti zmago Dinama iz Zagreba, potem ko je njihov kapetan Adijan Ademi padel na dopinškem testu.

Londonski nogometni velikan še vedno ni prebolel poraza v uvodnem krogu skupinskega dela Lige prvakov, ko je na Maksimiru moral priznati premoč Dinamu iz Zagreba.

Francoski strokovnjak Arsene Wenger je pred povratno tekmo spregovoril o dopinški aferi, ki v teh dneh pretresa hrvaškega prvaka. Pristojni organi so kapetana Arijana Ademi, bratranca nogometaša Maribora Agima Ibrahimja, kaznovali s štiriletno prepovedjo nastopanja, ker so po tekmi 16. septembra v njegovem vzorcu odkrili sledi prepovedanih snovi.

dinamo zagreb | Avtor: EPA EPA
Nogometaš, ki krivdo odločno zavrača, bo pravico iskal drugje, klub pa jo je v skladu s pravili odnesel brez kazni.

Pravila Evropske nogometne zveze (Uefa) velevajo, da bo klub kaznovan v primeru, kadar sta na dopinškem testu pozitivna najmanj dva igralca. Trener Arsenala se s tem ne strinja, saj meni, da krovna nogometna organizacija v Evropi podpira uporabo prepovedanih poživil.

''To je presenetljivo pravilo. Uefa ga uveljavlja, a jaz se z njim ne strinjam. Ne moreš reči 'ok, v ekipi so imeli dopingiranca, a rezultat velja.' To pomeni, da na nek način sprejemaš doping. A takšno je pravilo in mi to sprejemamo. Osredotočiti se moramo nase in na svojo predstavo,'' je povedal Wenger.

Arsenal ima po štirih odigranih tekmah na svojem računu vsega tri točke in je na pragu izpada iz najmočenjšega nogometnega tekmovanja na svetu. Na vrhu skupine F je Bayern München (9), z enakim številom točk pa mu sledi Olympiakos. Topničarji imajo enako število točk kot naši južni sosedi (3), a boljšo gol razliko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.