Šport > Nogomet
22 ogledov

Wenger: "Krivite mene, ne igralcev"

Arsene Wenger v zadnjih dneh nima mirnega spanca. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Medtem ko so Manchester, Barcelona in Milan vse bliže osvojitvi domačega naslova, je sanj za Arsenal konec. Trener Arsene Wenger je krivdo prevzel nase: "Če je treba koga kriviti, je treba mene."

Pretekli konec tedna v najmočnejših evropskih ligah še ni dal odločitve o prvaku, a Manchester United, AC Milan in Barcelona so naredili velik korak do želenih lovorik. Tega pa ne moremo reči za Borussio iz Dortmunda, ki je izgubila in dala Bayerju kanček upanja. Povsem odprti sta še francosko in nizozemsko prvenstvo.

Potem ko so 27. februarja topničarji izgubili finale ligaškega pokala, so izpadli še iz Lige prvakov, pokala FA in na sedmih tekmah Premier League zmagali le dvakrat. "Zelo smo razočarani, saj že dolgo nismo imeli tako lahkega razporeda tekem ob koncu sezone, pa priložnosti sploh nismo izkoristili. Še vedno nam manjka nekaj, kar se imenuje zrelost, izkušnje in mirnost v pomembnih situacijah," je dejal trener Wenger. Brez lovorike so že od leta 2005.

V angleški Premier League je United z zmago 1:0 nad Evertonom (v 84. minuti je zadel Javier Hernandez) štiri kola pred koncem šest točk pred londonskim Chelseajem in devet pred še enim londonskim moštvom Arsenalom, ki je nov spodrsljaj utrpel proti Boltonu. Topničarji so izgubili (in to v zadnji minuti) prvič po 16 tekmah.

David Villa in Lionel Messi sta zadela za zmago Barcelone z 2:0 nad Osasuno in tako so Katalonci na lestvici španske Primere ohranili osem točk prednosti pred Realom, ki je v minulem kolu s 6:3 odpravil Valencio. Za Messija je bil to 50. gol v sezoni, za Villo pa prvi po 11 tekmah. Do konca sezone morajo odigrati še po štiri srečanja.

Enako velja za italijansko Serie A, kjer ima AC Milan osem točk prednosti pred Interjem. Tri točke rossonerov proti Brescii je rešil Robinho. Največjo uslugo Milanu je naredil Palermo, ki je premagal Napoli. Le dve tekmi pa sta še do konca sezone v nizozemski Eredivision, kjer ima Twente točko prednosti pred Ajaxom in tri pred PSV-jem.

Če je treba koga kriviti, je treba mene. Jaz izbiram ekipi, jaz izbiram igralce. Menim, da so imeli igralci pravi pristop. Ne sme se kriviti njih.
Arsene Wenger

V nemški Bundesligi bi Dortmund v soboto že lahko slavil, a je z 0:1 klonil proti zadnjeuvrščeni ekipi lige. In tako se je Bayer z zmago 2:1 nad Hoffenheimom vrnil v igro za naslov. Tri tekme pred koncem sezone je razlika med njima pet točk. V francoski Ligue 1 ima vodilni Lille s tekmo več dve točki naskoka pred Marseilleom.

Wenger: "Krivite mene"
Odmeva predvsem žalosten konec sezone za Arsenal, ki je konec zime sanjal o štirih pokalih. Teoretično so sicer še v igri za naslov v Premier League, a bi morali dobiti preostale štiri tekme, Manchester pa vse izgubiti (pa tudi Chelsea tri). Tako so se na Emirates Stadiumu že predali, odgovornost pa je prevzel trener Arsene Wenger: "Če je treba koga kriviti, je treba mene. Jaz izbiram ekipi, jaz izbiram igralce. Menim, da so imeli igralci pravi pristop. Ne sme se kriviti njih. Borili se bomo sicer do konca, a možnosti so res minimalne." Bo Wenger zato moral oditi? Skoraj zagotovo ne. V klubu je že od leta 1996 in izkusil je tako uspehe kot razočaranja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.