Šport > Nogomet
11 ogledov

Wenger: "Naredili bomo vse, da ostaneta"

cesc fabregas civil 2011 Reuters
"Naredili bomo vse, da ostaneta," o usodi Cesca Fabregasa in Samirja Nasrija zatrjuje trener Arsenala Arsene Wenger. Klub je zavrnil že drugo ponudbo Barcelone za Cesca, pa tudi tisto Manchester Uniteda za Samirja. Medtem bi radi Karima Benzemaja, ki pa ga Real Madrid ponuja Manchester Cityju v zameno za Carlosa Teveza.

Arsenal je glavni akter poletne tržnice. Že res, da so dobili Gervinha, a navijači so vse bolj nejevoljni, ker se po Gaelu Clichyju še naprej prodajata Cesca Fabregas in Samir Nasri. Barcelona je za Fabregasa najprej ponudila 30 milijonov evrov, pa so jih zavrnili. Zdaj so ponudili 35 milijonov evrov in jih je Arsenal znova zavrnil. Če pa bodo ponudili 40 milijonov, bodo rekli da, poročajo britanski mediji. Podobna situacija se dogaja okrog Nasrija, za katerega naj bi Manchester United ponudil 22 milijonov evrov, a topničarji zahtevajo 25 milijonov.

Čeprav se zdi vse manj verjetno, da bosta Fabregas in Nasri ostala, trener Arsene Wenger vnovič zagotavlja, da bo sam naredil vse, da ostane. Drugega mu niti ne preostane, saj je prvič v 16-letnem vodenju kluba pod pritiskom navijačev, saj že šest sezon niso osvojili niti ene lovorike, na zadnjih 15 tekmah minule sezone pa so zmagali le trikrat. "Lahko vam obljubim, da bomo zelo trdo garali, prebedeli noči, da bi izpolnili svoje cilje," je navijače v zapisu na klubski spletni strani poskušal pomiriti francoski strateg. "Naše stališče ostaja enako: želimo obdržati Cesca in se bomo borili zanj, kolikor se bomo lahko. Enako velja za Samirja. Naredili bomo vse, da ostaneta." O njuni usodi nekaj pove tudi naslednji podatek: Nasri odhaja z Arsenalom na azijsko pripravljalno turnejo, Fabregas pa ne.


Za zdaj je Arsenal uspel podpisati z le eno okrepitvijo – Gervinhom, Ricardo Alvarez pa se je raje odločil za Inter Milan. Na radarju topničarjev so še Gary Cahill (Bolton), Juan Mata (Valencia), Chris Samba (Blackburn) in Karim Benzema (Real Madrid). Denarja za okrepitve Arsenalu ne manjka, a Wenger pravi, da ne bo zapravljal nerazumno, da želi ustrezne okrepitve za realne zneske. Od prodaje Clichyja so dobili osem milijonov evrov, Fabregas in Nasri jim lahko navržeta pravo premoženje, vse je torej na njih, da najdejo prave nogometaše, ki bi jih končno vrnili na vrh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.