Šport > Nogomet
19 ogledov

Barça čez eno leto s 50 milijoni po Bala

Gareth Bale je s soigralci obstal v četrtfinalu. EPA
Charlie Adam je okrepil Liverpool. Sicer pa je ta petek na nogometni tržnici najbolj vroča govorica, da Barcelona za Garetha Bala pripravlja kar 50 milijonov evrov. Medtem trener Leonardo še naprej išče novo službo, napadalec Radamel Falcao pa bi ostal v Portu.

Barcelona bi še Bala

Čeprav se Barcelona še naprej dogovarja za prestop Alexisa Sancheza (Udinese), Cesca Fabregasa (Arsenal) in Jordija Albe (Valencia), s katerimi bi popolnila vezno vrstno, pa ima na radarju že naslednjo okrepitev. In to kar Garetha Bala! A nikar prehitro: naslednjih 12 mesecev ga bodo pozorno spremljali, in če bo nadaljeval s takšnimi igrami in napredkom, bodo prihodnje poletje zanj Tottenhamu ponudili kar 50 milijonov evrov. Londončani bodo gotovo trd pogajalec, tako kot se letos ne dajo za prodajo Luke Modrića.

Leonardo v PSG? Ni res.

Nekdanji trener Interja in AC Milana, Brazilec Leonardo, je dejal, da ni nič uradnega o njegovem odhodu v Paris Saint-Germain. Več tednov se govori, da bo prevzel mesto športnega direktorja ali trenerja, a zdaj pravi, da ni podpisal še ničesar. "Sem prost. Pred tremi dnevi sem sploh prvič stopil v stik s PSG-jem. O denarju še nismo govorili. Veliko stvari je treba razmisliti in tako res ne vem, kaj se bo zgodilo."

Falcao bi ostal v Portu

Čeprav je Radamela Falcaa že dlje povezuje s prestopom v Chelsea, kamor je odšel njegov dosedanji trener pri Portu Andre Villas-Boas, pa kolumbijski reprezentant pravi, da si želi ostati pri portugalskih prvakih. "Pogovarjamo se o novi pogodbi s Portom. Imam izstopno klavzulo, ki je plačljiva za nekaj evropskih klubov, a če podpišem novo pogodbo, bo ta mnogo višja," je dejal Falcao. Zanj je po zdajšnji pogodbi treba plačati 30 milijonov evrov. "Sem v dobrem klubu, odlično organiziranem. Igramo na visokem nivoju in imam dobre soigralce. Vem, da bo prišel čas za odhod, a za zdaj razmišljal le o Portu."

Adam dokončno Liverpoolov

Liverpool je potrdil, da se je z Blackpoolom, ki je po minuli sezoni izpadel iz elitne druščine angleške Premier League, dogovoril za prestop škotskega nogometaša Charlieja Adama. Petindvajsetletnik je v četrtek po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu podpisal pogodbo z rdečimi. Liverpool si je že januarja prizadeval za prestop Adama, a so pri Blackpoolu takrat zavrnili obe njegovi ponudbi; najvišja naj bi bila 6,5 milijona funtov. Tokrat naj bi rdeči po ocenah medijev odšteli 7,5 milijona funtov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.