Šport > Nogomet
17 ogledov

Inter Arsenalu ukradel Čudovitega

ricardo alvarez maravilla 2011 EPA
Ricardo Alvarez, 23-letni talent argentinskih prvakov, se je zaradi očeta in Javierja Zanettija odločil za prestop v Inter Milan in ne v Arsenal, ki ga je snubil zadnjih nekaj tednov.

V prvih dneh poletnega prestopnega roka se je dogovarjalo, zdaj so se pogodbe končno začele podpisovati. Velez Sarsfiels, aktualni argentinski prvak, je pristal v prestop svojega najbolj talentiranega nogometaša Ricarda Alvareza. "Odškodnina znaša 17 milijonov ameriških dolarjev (op. a.: 11,8 milijona evrov) za 90 odstotkov pravic za igralca, ostalih 10 pa ostaja naših," so sporočili iz Veleza. In kam je prestopil 23-letnik, ki ga imenujejo Ricky Maravilla (Čudoviti)? V Inter Milan. Več tednov pa se ga je povezovalo z Arsenalom. V zadnji sezoni je Alvarez odigral le 14 tekem in dal tri zadetke, saj je bil dolgo poškodovan. Pri Interju bo ostal pet sezon, zaslužil pa naj bi 1,8 milijona evrov letno. "Nisem mogel zavrniti ponudbe od kluba, za katerega igra Javier Zanetti. On je legenda argentinskega nogometa, vzor vsakemu igralcu," je povedal Alvarez. "Izpolnil bom sanje svojega očeta, Carlosa, ki je bil od nekdaj velik navijač Interja. Zdaj bo lahko prišel z mano in spoznal nerazzure."

Medtem je v London pripotoval Gervinho, da bi opravil zdravniški pregled in podpisal pogodbo s topničarji. Lani je dal za Lille v Ligue 1 15 golov in imel 10 podaj. Za 24-letnega igralca iz Slonokoščene obale bo Arsenal odštel 12 milijonov evrov. To je njihova šele druga okrepitev (po Carlu Jenkinsonu iz Charlotona), potrebovali pa jih bodo še mnogo več, če po Gaelu Clicyju res odideta še Samir Nasri in Cesc Fabregas.

Še nekaj odmevnih prestopov

Liverpool se je končno dogovoril za prestop Charlieja Adama iz Blackpoola. Gre za igralca, ki je bil na širšem seznamu najboljših igralcev minule sezone Premier League. Napadalec Črne gore Stefan Savić je zdaj tudi uradno novi član Manchester Cityja, od koder je prišel iz Partizana. Beograjčanom naj bi plačali skoraj sedem milijonov evrov. Spartak iz Moskve se je z Ajaxom dogovoril za prestop nizozemskega reprezentanca Demyja de Zeeuwa. Podpisal je dolgoletno pogodbo, njegov dosedanji klub pa je iztržil šest milijonov evrov. De Zeeuw je prva okrepitev devetkratnih ruskih prvakov. Lazio pa je svoje moštvo okrepil z dvema novima nogometašema. To sta občasni italijanski reprezentančni vratar Federico Marchetti in albanski vezist Lorik Cana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.