Šport > Nogomet
13 ogledov

Wenger ne razmišlja o odstopu

Arsene Wenger v zadnjih dneh nima mirnega spanca. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Arsene Wenger po porazu proti Liverpoolu in slabemu startu v sezono niti pomisli ne na odhod iz Arsenala. Francoski strokovnjak ostaja prepričan v svoje delo in že pogleduje proti povratnemu obračunu v zadnjem delu kvalifikacij za Ligo prvakov.

Arsene Wenger se ne predaja. Tudi po porazu proti Liverpoolu, ki je v gosteh pri topničarjih sicer nazadnje slavil pred 11 leti, ne razmišlja o odhodu s klopi. Francoski strokovnjak že več let zapored pomlajuje ekipo Arsenala in obljublja naslove, odlične rezultate, a za zdaj je ostalo le pri besedah in obljubah. Pred letošnjo sezono so ekipo zapustili nekateri najboljši igralci, toda Wenger ne priznava poraza. "Ne bom odstopil. Nadaljeval bom z delom in še naprej delal najboljše, kar lahko naredim za klub. Vsak poraz v tem poslu je katastrofa," je po porazu z redsi dejal Wenger in dodal, da rezultat ni realen pokazatelj stanja na zelnici. "Zelo smo razočarani zaradi poraza. Imam občutek, da je rezultat nekoliko nepravičen, ker si nismo zaslužili poraza. Odločilna trenutka pa sta bila izključitev in zadetek iz prepovedanega položaja."

Wenger bi po slabem startu v prvenstvo zagotovo potreboval kakšen teden časa, da bi formo svojih igralcev dvignil na primerno raven. Na njegovo žalost pa tega časa nima. Že med tednom topničarje čaka zahtevno povratno srečanje zadnjega dela kvalifikacij za Ligo prvakov proti Udineseju. Angleži bodo na stadionu Friuli, kjer med vratnicama kraljuje naš Samir Handanović, branili minimalno prednost enega zadetka iz prve tekme v Londonu. "Zdaj je najvažnejše, da vzdignemo igralce pred zelo važnim srečanjem v Ligi prvakov. Potem sledi še ena zelo pomembna tekma proti Manchester Unitedu v gosteh. Ne bo nam lahko," se Wenger zaveda, da ga v naslednjih dneh čaka bolj malo spanca.

Po povratku Cesca Fàbregasa v Barcelono se je veliko govorilo tudi o odhodu Samirja Nasrija v Manchester City. Zdaj se zdi, da bo Nasri morda le ostal na Emiratesu. "Nihče mi ni ničesar rekel. Vedno sem govoril, da želim, da Nasri ostane, in to se ni spremenilo. To je odlična novica, če je res tako. Vesel sem, ker je še vedno z nami," je dejal Wenger, ki bo z Nasrijem v ekipi zagotovo veliko lažje uresničil zadane cilje.

Dalglish: "Bili smo impresivni"

Povsem drugačne volje kot Wenger je v tem trenutku strateg L'poola, legendarni Kenny Dalglish. "Presrečni smo. To je bila odlična tekma in tudi če bi se končala z neodločenim rezultatom, bi dejal isto. Zadovoljni smo s tremi točkami, ki smo jih zaslužili s prikazanim, pa tudi z dobrim startom v prvenstvo, kar za prejšnje sezone ne bi mogli reči," je z zadovoljstvom na obrazu razlagal Dalglish in dodal: "Tekme na Emiratesu so vedno velik izziv za vsako moštvo, toda dobro smo se pripravili, in vsak igralec, ki je prišel na igrišče, je odigral z željo po zmagi, ki smo jo na koncu tudi dosegli. Bili smo impresivni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.