Šport > Nogomet
16 ogledov

Wenger: Van Persieju izkažite spoštovanje

arsene wenger EPA
V soboto bo na sporedu premierligaški derbi med Manchester Unitedom in Arsenalom. Proti svojemu nekdanjemu klubu bo prvič po selitvi na Old Trafford zaigral Robin van Persie. Trener topničarjev Arsene Wenger navijače poziva, naj bodo do Nizozemca spoštljivi.

Trener Arsenala Arsene Wenger je navijače kluba pozval, naj na tekmi proti Manchester Unitedu izkažejo spoštovanje Robinu van Persieju. Nizozemec se je v poletnem prestopnem roku preselil k rdečim vragom, v soboto pa bo prvič zaigral proti svojemu nekdanjemu klubu. ''Upam, da ga bodo pozdravili s spoštovanjem. Borimo se proti diskriminaciji in tokrat ne bo nič drugače. Na sobotni tekmi se ne bomo obremenjevali z njim, ampak z rezultatom. Ne preseneča me, da je uspešen pri Unitedu, saj pametno odteka,'' je povedal Wenger. Arsenal ima v točkovanju angleške lige šest točk zaostanka za rdečimi vragi.

Devetindvajsetletnik je na Emiratesu preživel osem let, poleti pa se je za 24 milijonov funtov preselil k Unitedu. V dvanajstih tekmah v dresu rdečih vragov je dosegel že devet golov.

Wenger bi ustregel Walcottu

Wenger vodilne može Arsenala poziva, naj uredijo podrobnosti pogodbe Thea Walcotta. Angleškemu nogometašu pogodba poteče konec letošnje sezone, pogovori o podaljšanju pa so že nekaj časa zamrznjeni. Walcott in klub se nista uspela dogovoriti o plači, Anglež pa si v prihodnosti želi igrati izključno na mestu napadalca.

theo walcott | Avtor: EPA EPA
Wenger načrtuje, da bo Walcott v prihodnosti igral eno ključnih vlog v ekipi, zato je nogometaševim zahtevam pripravljen ugoditi. Angleški reprezentant je svoje sposobnosti še enkrat pokazal na tekmi z Readingom, ko je za zmago Arsenala s 7:5 prispeval hat-trick. ''Mudi se. Želim, da se zadeva razjasni do božiča. Mislim, da se bomo uspeli dogovoriti. Theo ima dober tempo, dobro odteka, po novem pa zna še zelo dobro zaključiti,'' je povedal Wenger, ki o zamenjavi za angleškega reprezentanta še ni razmišljal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.