Šport > Nogomet
26 ogledov

Xavi odgovarja Mourinhu

Xavi Cabaye Španija Francija četrtfinale Doneck Euro 2012 EPA
Nogometaš Barcelone Xavi je odgovoril na nedavne komentarje Joseja Mourinha, kjer je trener Real Madrida zatrdil, da si Messi ne zasluži nagrade za najboljšega nogometaša. ''Ne želimo si vojne izven igrišča,'' je sporočil Španec.

Xavi Pedro Italija Španija finale trening Kijev Euro 2012 | Avtor: EPA EPA
Xavi Hernandez se je odzval na komentarje Joseja Mourinha, ki je v nedavnem intervjuju izjavil, da mora zlato žogo dobiti nogometaš, ki je v lanski sezoni osvojil eno izmed največjih lovorik. ''Nogomet ni nič drugega, kot tekmovanje na zelenici. Ne želimo si vojne izven igrišča,'' je povedal Xavi. ''Moujevi komentarji so logični - naslov si želi za enega izmed svojih igralcev. Če vprašate Del Bosqueja, bo želel, da nagrado dobi španski nogometaš. Če vprašate Tita (Vilanovo), jo bo privoščil igralcu Barcelone. To je povsem normalno,'' je dodal eden najboljših nogometašev na svetu.

jose mourinho real benfica | Avtor: Reuters Reuters
Spregovoril je tudi o zamenjavi Pepa Guardiole s Titom Vilanovo, ki pa po njegovem mnenju nikakor ni nov trener. ''On je polovično nov. Borili se bomo za vse naslove. Čaka nas superpokal proti Madridu, ki bi nam lahko dvignil samozavest. Poskusili bomo osvojiti vse, ne glede na to, kako težko bo,'' je povedal Xavi in dodal, da se telesno odlično počuti in ne razmišlja o tem, da že velja za nogometnega veterana. ''Upam, da se izognem poškodbam in še naprej osvajam naslove. Ne razmišljam o svoji starosti, saj želim še naprej opravljati svoje delo,'' je zaključil Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.