Šport > Nogomet
25 ogledov

Xavi potrdil odhod iz Barcelone

Xavi Neymar Barcelona Betis Liga BBVA Španija prvenstvo Reuters
Katalonski veteran je potrdil konec 24-letne zvestobe klubu s Camp Noua, odločitev o odhodu v Katar pa je opisal kot "dokončno in naporno".

Legendarni vezist Barcelone in dolgoletni španski reprezentant Xavi Hernández je na novinarski konferenci v katalonski prestolnici potrdil, da bo ob koncu sezone zapustil klub, ki mu je bil zvest vse od prihoda v mladinski pogon.

V bližnji Terrasi rojeni vezist je v klubu ostal 24 let in nastopil na več kot 750 tekmah za prvo ekipo, s čimer je podrl vse klubske rekorde. Čeprav je v letošnji sezoni zbral 41 nastopov, je pod trenerjem Luisom Enriquejem večinoma igral vlogo rezervista.

"Oznanjam svoj odhod ob koncu sezone. Ta odločitev je dokončna in naporna," je medijem povedal Xavi, ki bo okrepil katarski Al-Sadd, kjer je nazadnje igral tudi njegov dolgoletni reprezentančni soigralec Raúl González. Skupaj s Kataloncem bo v Katar odšel lep del njegove družine, tudi brata, s katerima bo poleg igranja za Al-Sadd opravljal tudi prve korake kot trener mladih nogometašev. 

Xavi je na novinarski konferenci potdil, da se želi v Barcelono vrniti kot športni direktor, trener ali v kateri drugi funkciji. "Klub mi je ponudil podaljšanje pogodbe, toda odločitev je bila sprejeta. Mislim, da je zdaj pravi čas za slovo. Še naprej bom igral in projekt me navdušuje. Podpisal sem pogodbo za dve sezoni z možnostjo podaljšanja še za eno. Tam se bom lahko razvil kot trener in športni direktor," je nadaljeval Xavi.

Pošalil se je, da mu je največ težav (znova) povzročala velika navijačica Barcelone, njegova mama, ki ga je pred leti že ustavila pred odhodom v AC Milan, lani pa se mu je pomagala premisliti v zadnjem hipu. Xavi je še dejal, da če bi ji povedal, da mu je Barcelona tudi letos ponudila podaljšanje, sploh ne bi vedel, kako bi jo lahko prepričal ...

"To, da se ne bom upokojil tukaj, ni madež na moji karieri - še naprej si želim igrati, toda vem, da moram iti na nižjo raven. Že lani sem hotel oditi, toda srečen sem, da sem ostal še eno sezono," je nadaljeval Xavi.

Več na goal.com/si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.