Šport
32 ogledov

Xavi zapušča Barcelono, odhaja v Katar

Xavi Neymar Barcelona Betis Liga BBVA Španija prvenstvo Reuters
Dolgoletni zvezdnik Barcelone Xavi bo v nadaljevanju kariere igral za Al Sadd.

Vezist Barçe je reprezentančni premor izkoristil za pot v Doho, kjer bo živel v naslednjih letih. Po pisanju časnika El Mundo Deportivo bo Xavi podpisal dolgoročno pogodbo z Al Saddom, na sezono pa bo zaslužil 10 milijonov evrov. Namenjena mu je tudi vloga v akademiji Aspire, kjer vadijo prihodnje zvezde katarskega nogometa.

Xavi je za prvo ekipo Barcelone debitiral leta 1998, na skupno 492 tekmah je zabil 57 golov. Na El Clásicih je nastopil 43-krat, z Barco pa osvojil sedem naslovov državnega prvaka in trikrat ligo prvakov. S špansko reprezentanco je bil dvakrat evropski in enkrat svetovni prvak.

Xavi, dogovor z novimi delodajalci bo začel veljati na začetku nove sezone, bo pri Al Saddu zamenjal nekdanjega reprezentančnega kolega Raúla, ki se je oktobra odločil za selitev z Arabskega polotoka v ZDA, kjer bo branil barve kluba New York Cosmos. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.