Šport > Nogomet
6 ogledov

Xavi: Odsotnost Coste bi bila za nas ključna

Xavi Neymar Barcelona Betis Liga BBVA Španija prvenstvo Reuters
Kapetan Barcelone Xavi Hernández je spregovoril o bližajoči se povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov proti Atléticu, sankcijah Fife in o Sergiu Busquetsu.

Najprej je bila pozornost namenjena sredini tekmi na madridskem stadionu Vicente Calderón, kjer se bosta Atlético in Barcelona pomerila za uvrstitev v polfinale Lige prvakov, potem ko se je prva tekma na stadionu Camp Nou končala z neodločenim izidom (1:1).

"Gre za tekmo za biti ali ne biti. Dali bomo vse od sebe proti nevarnemu tekmecu. Pretok žoge v naši posesti bo moral biti zelo hiter. Da nas nasprotnik višje pritiska, če je v golu (José Manuel, op. a.) Pinto? Mislim, da ne. Če je v golu Pinto ali Víctor (Valdés, op. a.), nasprotniki igrajo proti nam enako. Pri nas je bila rotacija igralcev boljša kot v lanski sezoni. Počutimo se sveže in dobro, to ste lahko tudi videli proti Atléticu," je glede sredine tekme povedal legendarni vezist.

Upe polaga v sestanek predsednikov

Na tapeti je bila seveda tudi kazen Fife, ki je Kataloncem sredi preteklega tedna prepovedala udejstvovanje v naslednjih dveh prestopnih rokih. "Igralci menimo, da je kazen Fife neustrezna, pretirana in nepravična. V naslednjih dneh se bo naš predsednik sestal s Seppom Blatterjem in upam, da se bo vse skupaj končalo. La Masía dela pravilno v vseh pogledih. Delajo dobro, da zaščitijo mladoletnike. Poglejte Messija ali Iniesto, ki nista iz Katalonije. To je del naše filozofije in to bomo branili. Sicer pa nas to dela močnejše. Poskušamo obdržati mirnost," je v bran svojega kluba stopil Xavi.

Xavi odgovoril Ikerju

V preteklih dneh se je v španskih medijih spet pogrevala zgodba z zadnjega derbija med madridskim Realom in Barcelono, ko je Sergio Busquets stopil na glavo Pepeja. Kapetan Reala (in Xavijev velik prijatelj) Iker Casillas je na to temo povedal, da bo Busquetsu na naslednjem zboru reprezentance "primazal zaušnico", saj se je "vedel grdo".

"Ni pohodil Pepeja. To lahko vidite na slikah. Igralci Madrida so bili nepravični do njega, tudi eden od reprezentančnih kolegov (beri Casillas, op. a.). Busquets je iskren in časten nogometaš, je izjemen. Včasih se njegovo delo ne ceni, a je osnova za našo igro," je izkušeni Katalonec pričakovano zaščitil svojega kolega iz vezne linije, čeprav je na več posnetkih jasno vidno, da je Busquets pohodil Pepeja in da tega ni storil povsem nenamenoma.

"Neymar se počuti pomembnega"

Razplet prihajajočega dvoboja z Atléticom bo močno odvisen tudi od stanja Diega Coste, ki se je poškodoval na prvi tekmi. Brazilski Španec gotovo ne bo stoodstotno pripravljen, njegov pomen pa je poudaril tudi Xavi.

"On je ključen. Iztrži prekrške, branilce sili v težko delo, je zelo hiter in teče skozi celotno srečanje. On je pomemben za njih in njegova odsotnost bi bila pomembna za nas," je dejal španski reprezentant, ki je pokomentiral tudi formo Neymarja. "Počuti se pomembnega in dela razliko. Na prvi tekmi je zabil za izenačenje. V sredo bo znova igral pomembno vlogo," je sklenil Xavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.