Šport > Nogomet
40 ogledov

Casillas: Busquetsu bom primazal zaušnico

Casillas Real Madrid Borussia Dortmund Liga prvakov četrtfinale EPA
Iker Casillas je na novinarski konferenci spregovoril o Diegu Lópezu, svojem položaju v ekipi in prihodnosti, ob tem pa je tudi okrcal Sergia Busquetsa.

"Ta tema je postala že utrujajoča. Tisti, za katere šef misli, da morajo igrati, pač igrajo. In to je to. Vsak mora nadaljevati po svoji poti. Diego López si zasluži podporo, začel je tekmovanje in bi ga moral tudi končati. Jaz treniram in tekmujem, kar je dobro tako zame, kot za moštvo," je s sedaj že precej prežvečeno temo opravil Iker Casillas in v nadaljevanju tudi obrazložil objem, ki ga je svojemu konkurentu v golu Reala namenil po zmagi nad dortmundsko Borussio (3:0).

"Vedno so govorice"

"Objel sem Césarja (Sáncheza, op. a.) potem, ko smo osvojili Ligo prvakov leta 2002. Tudi Puyola sem objel, ko smo osvojili svetovno prvenstvo. Če letos osvojimo Ligo prvakov, bom objel tistega, ki mi bo takrat najbližje (smeh, op. a.). Če bom igral v prvenstvu, če se prebijemo v finale? Srečen bi bil, če bi me to vprašali drugega maja, saj bi to pomenilo, da bomo igrali v Lizboni (finale Lige prvakov, op. a.). Vse upe, ki jim polagamo v to, moramo demonstrirati na preostalih treh srečanjih. Če me boste to vprašali čez mesec dni, vam bom odgovoril."

Iker je moral še enkrat več odgovarjati tudi na vprašanja o svoji prihodnosti, tokrat je bila na tapeti morebitna selitev v Anglijo. "Vedno obstajajo govorice. Moja želja in odločitev je, da ostanem tu in izpolnim svojo pogodbo. Sedaj je najbolj pomembno zaključiti sezono v dobrem slogu," je prestopni rok v ozadje potisnil San Iker.

Zanimivo na naslednjem zboru španske Furie

Busquets Pepe Real Madrid Barcelona | Avtor: Reuters Reuters
V preteklih dneh se je ponovno vnela debata o dogodku na prvenstvenem derbiju med Madridom in Barcelono pred dvema tednoma (3:4). Vezist Kataloncev Sergio Busquets je namreč zanikal, da bi stopil na glavo branilcu Reala Pepeju po drugem golu gostov, čeprav ga fotografije in posnetki postavljajo na laž. Najbrž ne gre dvomiti, da bi bila v obratnem slučaju gonja proti portugalskemu branilcu precej bolj agresivna, kot je to primer glede Busquetsovega prestopka.

"Slika govori sama zase. Pepe ima podporo celotne ekipe. V podrobnosti se ne bom spuščal. Šlo je za napet trenutek. Busquets se je, vsaj z mojega stališča, obnašal grdo. Ko ga bom videl, mu bom primazal zaušnico," je o situaciji povedal Casillas, ki se z Busquetsom že vrsto let srečuje v španski izbrani vrsti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.