Šport > Nogomet
696 ogledov

Xavi se je že odločil o ponujenem mestu trenerja

Xavi Hernandez Profimedia
Novica, ki ne bo razvelila pristaše katalonskega kluba.

Za privržence FC Barcelone zadnji dnevi niso najlepši. Nogometaši so na zadnjih petih tekmah zmagali le enkrat, izgubili so polfinale španskega superpokala, danes pa sta jih presenetili še novici, da bo Luis Suarez zaradi operacije kolena odsoten štiri mesece ter da Xavi Hernandez še ne bo zamenjal trenerja Ernesta Valverdeja.

Strateg Barcelone je že dlje časa na izhodnih vratih, poraz proti Atleticu iz Madrida v superpokalu pa je odgovorne v klubu prepričal, da nogometaši potrebujejo osvežitev na klopi. Misli in želje so usmerili v svojega nekdanjega organizatorja igre in enega najboljši španskih nogometašev vseh časov Xavija, ki je trener v Al Saddu v Katarju.

Xavi je sicer dejal, da je njegova življenjska želja trenirati Barcelono, vendar je po dnevu premora sporočil, da ekipe ne želi prevzeti v tem trenutku, temveč šele ob začetku naslednje sezone.

Ernesto Valverde Menjava pri Barci Šport Konec je, Valverde odhaja, prihaja legenda kluba

Eden od razlogov za košarico je verjetno tudi operacija, na katero je moral urugvajski napadalec Suarez. Pod nož je šel zaradi poškodbe meniskusa, ki ga muči že dlje časa, namesto predvidenega meseca in pol počitka pa naj bi bil z zelenic odsoten kar štiri mesece. To pomeni, da je zanj te sezone bolj ali manj konec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.