Šport > Nogomet
16 ogledov

"Z Barcelono moraš biti kirurško natančen"

Terry Ivanović Lampard Chelsea Barcelona Liga prvakov polfinale prva tekma Stamf EPA
"Ko igraš z Barço, moraš biti kirurško natančen in izkoristiti vsako priložnost, ki se ti ponudi," je po zmagi Chelseaja nad Barcelono dejal trener Londončanov Roberto Di Matteo. Modri so storili prav to.

Barcelona si je pri Chelseaju pripravila kar 24 priložnosti, a ni zadela. "Nisem pričakoval toliko priložnosti za gol, a smo si jih vseeno ustvarili, vendar ne zadeli. Nikoli ni lahko priti na Stamford Bridge. Naslednji teden si bomo poskušali pripraviti podobno število situacij za gol, a ni lahko proti ekipi, ki se brani tako globoko," je po tretjem porazu v sezoni na 63. tekmi povedal Barcelonin trener Pep Guardiola: "Ni pomembno, kako se počutimo. Naš cilj je osvojiti Ligo prvakov. Ne bo lahko, ampak na to smo osredotočeni."

"Opazoval sem jih na tekmah proti Milanu in Realu. Da jih lahko premagaš, moraš igrati izjemno uravnoteženo, zapirati prostor, kolikor se le da, in omejevati njihove napade. Tokrat ni šlo le za obrambo, ampak za obrambni trud vse ekipe," je bil ponosen na svoje moštvo trener Chelseaja Roberto Di Matteo, ki je na namig, da je bil strel Didierja Drogbaja, ki je končal v Barcelonini mreži, edini Chelseajev strel na vrata, pragmatično odvrnil: "Mislim, da če zadeneš in s tem zmagaš, si zmago tudi zaslužiš. Brez dvoma je imela Barcelona prednost pri posesti in nekaj več priložnosti, ampak tako je vedno. Ko igraš z Barço, moraš biti kirurško natančen in izkoristiti vsako priložnost, ki se ti ponudi. Mislim, da nas ta zmaga ne postavlja za favorite na Camp Nouu. Zelo, zelo težko bo, ampak verjamemo, da lahko zadenemo tudi na gostovanju."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.