Šport > Nogomet
14 ogledov

"Z Bilićem se nimam namena slikati"

nogomet Domžale Saša Despot
Domžalčani se bodo v četrtek v spektaklu pomerili z angleškim prvoligašem West Ham Unitedom. Zadnji rezultat ni bil najbolj spodbuden, a je Luka Elsner prepričan, da bodo njegovi izbranci popravili odnos do igre.

"Raven našega odnosa do igre in kakovost igre je bila daleč od pričakovanega in želenega," je bil po zadnji prvenstveni tekmi, ki so jo Domžalčani odigrali v Krškem in na njej remizirali z 1:1, nezadovoljen trener Luka Elsner.

"Morda so imeli igralci v podzavesti že četrtkovo tekmo. Ne vem. Če je to res to, potem nismo v pravem poslu. Kot profesionalni športnik imaš obveznost, da vsako tekmo odigraš na pravi način. Točke, ki jih ne osvojiš, gredo mimo in na koncu se takšne reči naberejo, ko boš sešteval število točk v zaključku sezone. Lahko pomenijo razliko med igranjem v Evropi, ali uvrstitvijo na sredino lestvice. Nismo spoštovali moment tekme. Zagotovo so bile razmere težke, ne vem, kdo se spomne tekmo postaviti ob šestih, ko je 40 stopinj, a vseeno šteje odnos. Po mojem videnju je bilo Krško v tem primeru korak pred nami," je še nadaljeval 33-letni strokovnjak.

Ta je med polčasom moral posredovati v garderobi: "Razložil sem jim, da nekdo, ki je prvič na tribuni in ne ve nič o nogometu, vseeno vidi, da si zeleni želijo precej več kot rumeni. Ko so pogoji težji, pride do izraza karakter. To je bilo vodilo. Težko je v tej nekoliko specifični situaciji zameriti igralcem, ki so prvič v karieri v položaju, da nastopajo v Evropi in na začetku domačega prvenstva. A če želijo biti top nogometaši, bodo to vseskozi doživljali. Če boš eno tekmo odigral tako, drugo drugače, to preprosto ne bo šlo."

nogomet Domžale | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Elsner si je pred dvobojem s Krškim sicer ogledal tudi tekmo West Hama, ki se nahaja na pripravah v Avstriji. Kladiva so s 3:0 premagala nemškega drugoligaša Karlsruher SC, pred tem pa so izbranci nekdanjega hrvaškega reprezentanta Slavena Bilića v premešanih postavah izgubili z enakim rezultatom proti Rubin Kazanu, igrali neodločeno s češkim prvoligašem FC Slovácko (2:2) in s Carolino RailHawks (2:2) ter na začetku julija klonili proti še enemu ameriškemu klubu Seattle Sounders (0:3).

"Šlo je za počasno tekmo, bilo je malo vračanja v obrambo, bilo je malo dinamike, saj je bila tekma ob petih popoldne in se nikomur ni dalo veliko teči. So pa bili momenti, ko je prišla do izraza izjemna kakovost. Tekma sicer je za analizo, a vsekakor bo ta ekipa West Hama v Stožicah izgledala povsem drugače. Boljše," je naslednjega tekmeca Domžalčanov ocenil Elsner.

West Ham je pred letom dni hitro zaključil z igranjem v Evropski ligi. "Takrat so imeli dva tedna manj priprav za sabo. Do začetka angleškega prvenstva ni več tako daleč in zdaj izgledajo že zelo v redu kar se vseh elementov tiče. V tem trenutku njihovo pripravljenost ne vidim kot neko pomanjkljivost. Pričakujemo zelo težko tekmo," še pravi Elsner, ki ob ogledu West Hamove tekme ni navezal stikov z Bilićem. "Ne. Do tega tudi nimam nobene želje. Nimam namena, da bi se z nim fotografiral ali dobil avtogram, saj se bomo resno pomerili na zelenici."

Komentarjev 2
  • JT_Thomas 12:02 26.julij 2016.

    ...vsaka tekma se najprej začne z 0:0.

  • Avatar care
    care 11:46 26.julij 2016.

    Glede nato da vam bodo angleži konkretno nafilali mrežo,bolje da se ne slikaš z Bilićem :)