Šport > Nogomet
8245 ogledov

"Z Messijem je bil sklenjen dogovor, a je njegov oče ..."

Messi Profimedia
Predsednik Barcelone Joan Laporta je spregovoril o neuspeli vrnitvi Lionela Messija.

Joana Laporto so ob njegovem drugem mandatu na čelu Barcelone pričakale precejšnje finančne težave, posledica teh pa je bil tudi odhod Lionela Messija, ki se je preselil v PSG. Argentinskemu superzvezdniku je po minuli sezoni potekla pogodba s Parižani, pri katalonskem velikanu pa so si želeli njegove vrnitve.

Messi se je na koncu odločil okrepiti Inter Miami in se preseliti v ligo MLS. Laporta je za Marco izjavil, da je Barcelona imela resen namen pripeljati Argentinca, a se je nato zvezdnik odločil za drugačno pot.

"Že smo bili dogovorjeni, a vse poteka po nekem redu in včasih za kakšno zadevo preprosto ni pravi čas," je dejal Laporta in nadaljeval: "S pogodbo so se strinjali, La Liga pa nam je tudi dovolila prestop, a nato mi je Messijev oče dejal, da ima Leo za sabo dve naporni sezoni v Parizu, da je veliko pretrpel in da si zdaj želi zaigrati v ligi, kjer ne bo toliko pritiska. Odvrnil sem, da je to povsem razumljivo." 

Laporta je nato spregovoril o trenutnem stanju kluba: "Prišel je iz bolnišnice in se privaja na normalno življenje. Klub je v precej boljšem stanju, kot je bil na primer še dve leti nazaj. Smo na pravi poti."

Joan Laporta | Avtor: Profimedia Profimedia

Barcelona je osvojila špansko prvenstvo, konec junija pa so se pri Uefi odločili, da Kataloncev ne bodo izključili iz lige prvakov zaradi 'afere Negreira'. Gre za milijonska izplačila, ki jih je klub namenil podjetju nekdanjega vodje sodnikov. Jose Maria Enriquez Negreira, bivši podpredsednik tehničnega odbora za sodnike, je katalonskemu klubu 'zagotavljal ustne nasvete' o temah, ki so bile povezane s sodniki.

"Prepričani smo, da bo Barcelona iz vsega tega prišla nepoškodovana. Zadeve sem pojasnil predsedniku Uefe Aleksandru Čeferinu, ki me je razumel. Preiskava je pokazala, da sankcije ne bi bile upravičene. Primer 'Neigreira' ne bo prinesel prav nič."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.