Šport > Nogomet
21 ogledov

Za razbito glavo dobil rdeči karton

Fabien Lemoine St. Etienne Paris SG rdeči karton Reuters
Paris Saint Germain je na zahtevnem gostovanju pri St. Etiennu srečno dosegel remi (2:2) v sodnikovem dodatku, potem ko je bil pri vodstvu domačih za dva gola zelo strogo izključen Fabien Lemoine.


Na svojem vročem stadionu Geoffroy-Guichard je Saint Etienne v 11. kolu francoske Ligue 1 pričakal vodilni Paris Saint Germain. Domači so ob precej boljši igri v drugem polčasu povedli že z 2:0 (PSG v prvem polčasu ni niti enkrat sprožil v okvir), nato pa jih je "presekal" nesrečni rdeči karton vezista Fabiena Lemoina. Takrat so gostje prevzeli pobudo in na koncu je varovancem Laurenta Blanca uspelo, da so ostali neporaženi tudi na enem od najbolj neugodnih gostovanj v francoskem prvenstvu.

Lavezzi simuliral in udaril

V enem izmed dvobojev na sredini igrišča je nekdanji član St. Etienna Blaise Matuidi izbil žogo Lemoinu, okroglo usnje se je odbilo do bližnjega Ezequiela Lavezzija. Domači vezist je bil v naletu, a je kljub temu dobro zadržal svoj start, saj je že prej prejel rumeni karton. Lavezzi je vseeno padel, čeprav mu ne bi bilo treba, pri tem pa je zamahnil z levo roko in s komolcem močno zadel Lemoina v glavo. Domačin je začel močno krvaveti, sodnik Ruddy Bucquet pa mu je pokazal drugi rumeni in posledično rdeči karton. Vse lahko vidite na zgornjem posnetku vrhuncev tekme, omenjeni incident je prikazan po dobrih dveh minutah in pol (2.43).

Cavani poskrbel za točko

Do konca srečanja so Parižani z igralcem več torej srečno izenačili (2:2). Devet minut po izključitvi je zadetek priključka dosegel Edinson Cavani, Urugvajec pa je v 93. minuti tudi dovolj zmedel domačega vratarja, da je v mrežo nepričakovano spustil dolgo žogo Matuidija za točko gostov.

"Izključitev Lemoina je usmerila nadaljnji potek tekme. Pravi podvig je ostati neporažen proti Parižanom," je po tekmi, morda malce zlobno, dejal domači strateg Christophe Galtier.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.