Šport > Nogomet
26 ogledov

Za uvod danes veliki derbi

Sport 10.03.13, nogomet, vecni derbi, maribor, olimpija, stozice, foto: sasa des Saša Despot
Superpokal. Za uvod v novo sezono prvi veliki derbi med Mariborom in Olimpijo.

Nogomet. Nova sezona se bo začela jutri ob 20. uri v Celju. Mariborčani so prejšnjo sezono osvojil dvojno krono, Ljubljančani pa so si nastop v superpokalu zagotovili z drugim mestom v slovenskem prvenstvu.

Zdaj bolj sveži

Vijoličasti se v največji slovenski obračun sicer podajajo z visokim porazom (0:7) na zadnji pripravljalni tekmi proti nemškemu drugoligašu Kaiserslauternu. "Opazno je bilo, da je ekipa utrujena, zvrstile so se tehnične napake, imeli smo premalo svežine, bili smo prepočasni, kar je posledica storjenega v prejšnjih dneh," je dejal novi trener Maribora Ante Čačić, ki pa je pred tekmo z Olimpijo zmanjšal intenzivnost treningov. "Nedvomno bomo bolj sveži. Priprave so bile zasnovane z natančnim namenom. Vse, česar zdaj ne bomo naredili, se nam bo maščevalo pozneje. Julij in avgust sta najpomembnejša meseca. Zdaj se vse počne za tekmovalnost med sezono, da bomo na najvišji ravni med odločilnimi trenutki. In verjamem, da bomo uspešni," je ob koncu priprav dejal hrvaški strateg, ki lahko jutri osvoji svojo prvo lovoriko na klopi Maribora.

Naboj ne bo manjkal

Tudi Ljubljančani so na zadnji pripravljalni tekmi doživeli prepričljiv poraz. S 4:0 je bil boljši Metalurg iz Donjecka. Andrej Razdrh je zadnji teden s svojimi izbranci preživel v Kranjski Gori, kjer so se v miru pripravljali na dvoboj z velikim tekmecem. "Fantje so na treningih videti super, komaj čakajo na superpokal. Menim, da smo pripravljeni na novo sezono," je dejal Razdrh in dodal: "Na eni tekmi se lahko zgodi marsikaj. Imamo priložnost za pokal, naboj ne bo manjkal, smo motivirani."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.