Šport > Nogomet
969 ogledov

Za velesilo zbral 50 nastopov, zdaj se mu sodi za tihotapljenje drog

Quinci Promes Profimedia
Nizozemskemu reprezentantu grozi dolgoletna zaporna kazen.

Nizozemsko državno tožilstvo za reprezentanta Nizozemske Quincyja Promesa zahteva desetletno zaporno kazen zaradi tihotapljenja drog. Nogometaš je bil v preteklosti že obsojen na dve leti zaporne kazni, saj je z nožem napadel enega od svojih sorodnikov in ga ranil v koleno. Da ni za rešetkami, se lahko zahvali dejstvu, da si kruh služi v Rusiji, kjer nastopa za moskovski Spartak.

Dvaintridesetletni Promes je zdaj obtožen, da je preko belgijskega pristanišča Antwerpen tihotapil 1.300 kilogramov kokaina. Nizozemska policija je sicer kar nekaj časa sledila in prisluškovala Promesu in še nekaterim osumljenim. Zaradi trgovanja z drogo in pranja denarja so v zaporu končali tudi nekateri sorodniki nogometaša, ki je za nizozemsko izbrano vrsto zbral kar 50 nastopov, dosegel pa je tudi sedem zadetkov.

Po mnenju tožilstva je imel Promes celo eno vodilnih vlog v kriminalni združbi, v pogovoru s sorodnikom, ki ga je tedensko klical iz zapora, pa je med drugim potrdil svoj vložek v višini 75 tisoč evrov za nakup kokaina. Policija ocenjuje, da bi velika količina droge, ki so jo Promes in sodelavci želeli spraviti na nizozemski 'trg', bila na ulici vredna nekaj deset milijonov evrov.

Quinci Promes | Avtor: Profimedia Profimedia

Promes se je doslej izognil vsem obveznostim na sodišču, ostaja v Rusiji, saj ga je strah, da bi ga v kateri od preostalih evropskih držav aretirali in izročili nizozemski policiji. Nogometaš si v zadnjem času želi zagotoviti tudi ruski potni list, ki bi še bolj otežil njegovo morebitno izročitev, pogodbo s Spartakom pa bo v kratkem najverjetneje tudi podaljšal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.