Šport > Nogomet
19 ogledov

Začetek Primere pod velikim vprašajem

Real Madrid : Barcelona Reuters
Začetek sezone v španskem nogometnem prvenstvu je pod velikim vprašajem, saj predstavniki združenja nogometašev (AFE) in vodstva španske nogometne lige (LFP) še niso prišli do rešitve spora okoli dolga do nogometašev.

V petek bosta obe strani še zadnjič poskušali najti skupen jezik, v nasprotnem se prvenstvo ta konec tedna ne bo začelo. Nogometaši od vodstva lige zahtevajo večjo zaščito svojih pogodb o delu in plačilo dolga. Strah jih je nespoštovanja dogovorov, saj 42 klubov iz prve in druge španske lige svojim profesionalcem skupaj dolguje okoli 50 milijonov evrov. Plačilo dolgov pričakuje več kot 200 nogometašev.

Težava je v tem, ker je kar šest prvoligašev pred stečajem, vključno s tremi novimi prvoligaši. Vse to pa nogometašem ne vliva optimizma. Če se ne zgodi revolucionarni preobrat v pogajanjih, bo to tretja stavka nogometašev v zgodovini primere Division in prva po letu 1984. Nogometaši so pripravljeni protest nadaljevati tudi v drugem kolu, kar bi začetek prvenstva premaknilo na oddaljeni 10. september, prvi možni termin po reprezentančnem premoru. Glede na to, da je prihodnje leto na sporedu EP in bo treba pohiteti z zaključkom prvenstva, bo to organizatorjem povzročilo še dodatne težave.

Predsednik LFP-ja Jose Luis Astiazaran nemočno maha z rokami: "Nogometašem smo ponudili največ, kar smo lahko. Več enostavno ne moremo obljubiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.