Šport > Nogomet
171 ogledov

Domžale z dvema igralcema manj do točke

Celje - Domžale Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Aluminija so v tekmi 7. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 1:0 (1:0), medtem ko se je tekma med Celjem in Domžalami končala z izidom 0:0.

Celjski nogometaši tudi po sedmem krogu državnega prvenstva ostajajo brez zmage. Svojo peto točko so tokrat osvojili proti Domžalčanom, ki pa so od 80. minute igrali z dvema igralcem manj, ob tem pa so danes ostali brez kapetana Zenija Husmanija, ki je prestopil v Turčijo v Girensunspor, s klopi pa jih zaradi kazni ni smel voditi trener Simon Rožman. Navkljub številčni prednosti so bili izbranci Dušana Kosića v napadu premalo konkretni in zbrani.

Celjani in Domžalčani so v prvem polčasu prikazali živahno tekmo, ki pa je večino časa potekala med obema kazenskima prostoroma. Napadalci na obeh straneh so dobili malo uporabnih žog, posebej nevarne priložnosti ni imela nobena ekipa, še najbolj nevaren je bil v 32. minuti Senijad Ibričić, ki pa je zadel le stranski del gola. Celjani so v zaključku polčasa dvakrat nevarno potegnili v protinapad, a resneje domžalske obrambe in vratarja Ajdina Mulalića niso postavili na preizkus.

Uvod drugega polčasa je minil bolj mirno. Po petih minutah igre je Slobodan Vuk s kakšnih 20 metrov meril preveč po sredini, v 59. minuti je Matej Podlogar zatresel stranski del gola. V 65. minuti so gosti prišli do podaje iz kota, Jure Travner pa je želji po izbijanju zadel prečko svojega gola.

Kmalu zatem se je Domžalčanom začela tekma rušiti. V 72. minuti je drugi rumeni karton dobil Adam Gnezda Čerin, v 80. še Gaber Dobrovoljc. Celjski trener Dušan Kosić je medtem spremenil še postavitev in zaigral bolj odprto ter napadalno, a njegovi igralci prednosti niso znali unovčiti, Domžalčani pa so zadržali vse nalete domače zasedbe.

 

Zadetek Krškega ni obveljal, Aluminij drugi

Aluminij - Krško | Avtor: Profimedia Profimedia

Nogometaši Aluminija so v sedmem krogu vknjižili četrto zmago, s katero so se vsaj začasno zavihteli na drugo mesto prvenstvene lestvice. Izbranci Oliverja Bogatinova ostajajo najlepše presenečenje dosedanjega dela državnega prvenstva, nove tri točke pa jim je prinesel Erik Gliha z golom v 17. minuti. Krčani, ki so izgubili drugič v tej sezoni in so na sedmem mestu, so sicer dosegli izenačujoč zadetek, ki pa so ga sodniki zaradi prepovedanega položaja razveljavili.

Ob koncu prvega polčasa so imeli več strelov gosti, a so po 45 minutah igre zaostajali. Aluminij je povedel v 17. minuti, ko je Gliha z leve strani podal v kazenski prostor proti Roku Kidriču, krška obramba pa je bila premalo zbrana. Tomaž Zakrajšek se je ob poskusu izbijanja dotaknil žoge, ta se je odbila od tal in končala za hrbtom vratarja Marka Zalokarja.

V 24. minuti so Krčani zapravili do takrat najlepšo priložnost. Streljal je Marco Da Silva, njegov poskus je s kar nekaj težavami ustavil Luka Janžekovič. Štiri minute kasneje je z roba kazenskega prostora poskusil Anton Rogina in meril čez prečko. Gosti so v zadnjih desetih minutah prvega dela dvakrat nevarno zapretili, prvič preko Nenada Srečkovića, drugič preko Milana Ristovskega, obakrat je bil na mestu Janžekovič.

Uvod drugega polčasa je bilo bolj umirjen, prvo priložnost so si v 57. minuti priigrali gosti preko Da Silve. V 63. minuti je nevarno streljal Srečković, Janžekovič je z nekaj težavami odbil okroglo usnje.

V 71. minuti so Krčani le spravili žogo v gol Aluminija, ki je bil v teh trenutkih nevarnejši tekmec. Gol je dosegel Srečković, toda veselje gostov je bil kratko, saj so sodniki po nekaj sekundah gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Šest minut kasneje je z dobrih 30 metrov poskusil Da Silva, Janžekovič je bil na mestu. Preostanek drugega polčasa je bil v domeni Krškega, ki je vse stavil v napad, a so bili Posavci v zaključkih akcij premalo zbrani.

Prva liga TS, 7. kolo:

Aluminij : Krško  1:0 (1:0)
Gliha 17.

Celje : Domžale  0:0

Nedelja:
Triglav - Maribor
Gorica : Mura
Olimpija - Rudar

Lestvica:
1. Maribor  14 (-1)
2. Aluminij 12
3. Gorica  11 (-1)
4. Domžale  10
5. Mura   8 (-1)
6. Olimpija   8 (-1)
7. Krško   7
8. Triglav  6 (-1)
9. Celje  5
10. Rudar  4 (-1)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice