Šport > Nogomet
661 ogledov

Zahović: Moja reakcija je bila grozna, pripravljen sem plačati

Rudar Velenje Maribor Zlatko Zahović Saša Gajser Saša Despot
Maribor je v zadnjem času zaposlil medije iz nepravih razlogov. Na nastalo situacijo se je odzval športni direktor kluba Zlatko Zahović: "Če bi moja žena videla, kam sem pošiljal Agima, bi mi rekla: 'Alo?! Alo?!'"

Pri mariborskem nogometnem klubu so sklicali novinarsko konferenco zaradi dogodkov, ki so se pripetili v zadnjem tednu. Po obisku Viol na mariborskem treningu je počilo na relaciji Zlatko Zahović - Agim Ibraimi, spor pa je razdelil privržence kluba. Vodstvo kluba se je najprej zavilo v molk, makedonski reprezentant pa je komunikacijo z najboljšim strelcem v zgodovini slovenske reprezentance in svoj suspenz predstavil v športnem časniku Ekipa.

"Nisem prišel prati perilo NK Maribor. Moj namen je, da je prav, da se pokažem in povem, kar je prav. Imam 45 let in prav je, da ima vsak ogledalo v taki situaciji. Moja reakcija je bila neprimerna in grozna, nikakor nisem ponosen na njo. Vsem prizadetim se opravičujem za svojo reakcijo. Predsedniku sem dal vedeti, da sem za svoja dejanja pripravljen plačati in to je cilj te novinarske konference," je uvodoma dejal Zahović.

"Doma imam ogledalo"

Športni direktor je nato odgovarjal na zastavljena vprašanja. Spregovoril je tudi o ostalih igralcih, predvsem o Nusmirju Fajiću, ki se je prav tako oglasil in obtožil Zahovića neprimernih besed. "Nikoli v življenju ne bom povedal, kar se dogaja v slačilnici. Ne tu ne tam ne nikjer. To so igralci, za katere bi bili štirje časopisi premalo. Niso igrali in zato se tako počutijo. To so reči, ki so zelo drugačne. Moja reakcija pri Agimu je bila grozna. Doma imam ogledalo. Če bi moja žena videla, kam sem pošiljal Agima, bi mi rekla: 'Alo?! Alo?! Sva še skupaj?" je še dejal Zahović.

"To ni opravičilo za moje dejanje. Večina fantov se ni znašla ob vseh uspehih. Ti moraš biti pa filter. Ponavljam, da to ni opravičilo za mojo reakcijo, ki je grozna. Od 18. leta sem profesionalec, videl sem vse mogoče stvari. Moja reakcija ni bila pravilna ravno zato, ker sem vse to videl."

In navijači? "Ti so najpomembnejši del kluba, vselej imajo pravico povedati svoje mnenje. Skušamo imeti čim boljše odnose z njimi. Viole lahko vedno pridejo in povedo svoje mnenje. Ljudje hodijo po Evropi z nami, živijo za ta klub, pojejo ... Vsaki ultrasi so takšni. Kaj bi bil klub brez Viol?  Nismo edini klub na svetu, ki se mu je to zgodilo."

Ibraimi se bo sam odločil

Prihodnost Ibraimija? "Sam bo povedal, kaj si želi in kaj ne. Želeli smo že v soboto to rešiti, a ni šlo. Šest let smo skupaj, šest let. NK Maribor je imel za vsakega igralca posluh. Zame je najbolj pomembno, da povem, da se počutim grozno in se opravičim. Kar se tiče Ibraimija, je stvar časa. Sam bo povedal."

"Predsedniku sem rekel, da lahko tudi grem," pa je o svoji prihodnosti še enkrat dejal Zahović, ki je sicer šele pred kratkim podaljšal pogodbo s klubom. "Če spremenim svoj odnos... smo profesionalci. Igralci ne bodo vedeli, kako se naj obnašajo na igrišču. Izkušnje imamo mi. Dobil sem po tamburi zdaj od igralcev, nekdo se mora žrtvovati."

Komentarjev 10
  • Zmago 08:38 14.april 2016.

    Točno tako!Kdor je bil v JNA ve, na kakem nivoju je bila komunikacija z "braćo". Zavedati si pa se moral, da Šipcu nisi smel j*bat mater, ker bi te zaklal. Mislim da je tu poglavitni Zahotov "greh".Ko pa ...prikaži več gledam te klube pa sploh nimam občutka, da smo se kdajkoli odcepili od Juge. Eni majmuni so poskrbeli, da so iz Slovenije naredili novo Jugo. ;-\Če pa Agimu toliko "pomeni" fuzbal ?........ Slovenija ni za take užaljene MONE. Dol v Šipatariji ima vse, kar potrebuje: mamo, narod, ki ga razume, pa tudi versko infrastrukturo! Držijo naj se svojih mej pa me briga, če se množijo ko "pacovi" (verjetno od tod izvira tako visokoleteče "spoštovanje" do mater).

  • Jagijagi1 08:06 14.april 2016.

    Zlatko! Umiri se! Reci alkotu NE! Začni delo športnega direktorja tako kot je treba!Če ne zmoreš poišči pomoč! Boš videl da bo bolje!

  • Pepe007 07:38 14.april 2016.

    Kolikor poznam nogometni svet preko enoletne udeležbe otrok pri treningu, je to predvsem svet kletvic in najnižjih človeških pogruntavščin. Zato pa je ljudem zanimiv.Nima smisla delati scene iz tega, da je nekdo v kletvici nekomu omenil njegovo raso ali ...prikaži več vero ali mamo. To je del nogometa kot žoga. Komur to ni všeč, naj ga ne spremlja. Sam se držim slednjega.

Sorodne novice