Šport > Nogomet
18 ogledov

Zahovič: "Uvrstitev na SP je nujna"

Domžale - Maribor Saša Despot
"Uvrstitev na svetovno prvenstvo je nujna, ker je tako dejal predsednik Nogometne zveze Slovenije," je za zurnal24.si zatrdil Zlatko Zahovič, ki meni, da je s tem na ramena Slaviša Stojanovića naloženo veliko breme.

Lahko z našimi bralci delite svoje mnenje o menjavi selektorja?
Pomembno je, da Matjaž lahko odide z dvignjeno glavo, z največ zmagami. Če pa se je menjava že zgodila, pa je treba dati podporo novemu selektorju, jasno.

Glede na vaše predhodne izjave ste bili za to, da Kek nadaljuje svoje delo.
Na splošno sem proti menjavi trenerjev, selektorjev, sploh pa uspešnih. Selektor, ki ima za sabo uspešno fazo, kakršno je imel Kek z odhodom na svetovno prvenstvo (SP) … Ni enostavno spreminjati celotnega koncepta.

Javnost Keku najbolj zameri spodrsljaje v zadnjih kvalifikacijah. Kje je po vašem mnenju napravil greh, ki ga je oddaljil od klopi?
Težko je govoriti o grehu. Treba je pogledati, kaj Slovenija želi in kaj je sposobna. Mogoče, da so napake bile in verjetno je bilo res tako. O tem, da je bilo več dobrega, pa ni dileme. Zmage govorijo temu v prid.

Kaj svežega lahko po vašem mnenju prinese Slaviša Stojanović?
Težko kaj svežega, ker ima Slovenija majhen izbor. Pritisk na selektorja je že zdaj velik, ker je predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) dejal, da je Brazilija (svetovno prvenstvo 2014 bo potekalo tam, op. a.) nuja.

Bi vi osebno nadaljevali z vsemi igralci?
Izbor je stvar selektorja. Imamo majhen krog igralcev, rezultati bodo narekovali kredibilnost izbora.

Glede kvalifikacijske skupine za SP 2014 je imela Slovenija kar srečno roko pri žrebu. Ima skupino, v kateri so še Norveška, Švica, Albanija, Ciper, Islandija. Ne bomo dejali, da je uvrstitev ravno nujna, ampak ...
... uvrstitev na SP je nujna, ker je tako dejal predsednik NZS. On vodi organizacijo in meni, da je nujna.

Komentarjev 2
  • 1111 14:45 26.oktober 2011.

    ...zakaj niso Zahoviča dali za selektorja, ki vse obvlada??...pa kaj res imajo nogometaši tak mali.....IQ??Slovenija ima veliko mldaih obetavnih nogometašev!!! NZS pa itak bo je*ala stvari tako kot do sedaj, saj gre samo za denar in nič drugega!!!

  • krtmen1 09:41 26.oktober 2011.

    Kaj svežega lahko po vašem mnenju prinese Slaviša Stojanović?Težko kaj svežega, ker ima Slovenija majhen izbor. Tudi ti debilni Zlatko težko izjaviš kaj svežega, da ne rečem pametnega.