Šport > Nogomet
3965 ogledov

Zakaj ne morete več gledati Sport Kluba?

Miha Penko Dejan Djuranović Bojan Prašnikar studio Lige prvakov Sport Klub Primož Lovrič
Operaterji so zahtevali nižjo ceno, ki pa jo niso dobili.

Največji slovenski operaterji, izjema je le Telemach, so iz svoje televizijske sheme pred dnevi umaknili programe televizije Sport Klub. "V sredo, 6. maja 2020, smo iz vseh programskih shem umaknili šest programov Sport klub (Sport klub 1, Sport klub 2, Sport klub 3, Sport klub 4, Sport klub 5 in Sport klub 6) ter programe Sport klub golf, Lov in ribolov, Grand 1 in Grand 2, N1, Vavoom in Pikaboo," so v obvestilu svojim naročnikom zapisali pri Telekomu Slovenije.

"Ponudnik vsebin zaradi razglašene pandemije novega koronavirusa in odpovedi večine športnih dogodkov ne zagotavlja več atraktivnih športnih prenosov in drugih vsebin, kljub temu pa ob poteku programskih pravic vztraja pri enakih pogojih za prihodnje obdobje kot doslej. Na takšne pogoje v Telekomu Slovenije kot skrben gospodar ne moremo pristati. Za navedene programe se programske pravice plačujejo v paketu. S ponudnikom vsebin se bomo pogajali tudi v prihodnje in si prizadevali za pogoje, ki bodo poslovno sprejemljivi," so še pojasnili svojo odločitev.

Naročniki, ki se jim je programska shema spremenila in ki se s spremembo ne strinjajo, imajo v roku 30 dni od uveljavitve spremembe oz. do vključno 5. junija 2020 pravico odstopiti od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni. 

Za enako potezo so se odločili tudi pri T-2 in A1, pri obeh so prav tako navedli, da je podjetje United Media 'nerazumno vztrajalo pri cenah' iz obdobja pred epidemijo.

Pri slednjem so za Večer odgovorili, da se stroški produkcije TV programov tudi v tem času niso bistveno spremenili, prav tako so ostale polne cene za pravice prenosov. Operaterjem tako naj ne bi mogli ponuditi želenih popustov, saj jih tudi sami niso bili deležni. Po njihovih besedah so omenjeni operaterji vztrajali pri zahtevah za nižjo ceno, kar je pripeljalo do zaključka pogajanj

televizija TV Šport Obeta se velika sprememba na področju gledanja športa pri nas

Ljubitelji športa so na programih Sport Klub spremljali tudi ligo prvakov, špansko in angleško nogometno prvenstvo. Tako Angleži kot Španci za junij načrtujejo nadaljevanje prvenstva. Takrat se bo tudi verjetno med naročniki precej povečalo nezadovoljstvo zaradi nedogovora med operaterji in United Media.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.