Šport > Nogomet
48 ogledov

Zaostritev: Pušniku odrekli podporo!

Marijan Pušnik NK Domžale Olimpija Ljubljana Profimedias
Po tretjem zaporednem ligaškem porazu slovenskega državnega prvaka so se še zaostrili odnosi med Olimpijo in navijaško skupino Green Dragons.

V Olimpiji vre. Slovenski državni prvak je v nedeljo gostoval in izgubil v Domžalah (0:1). To je bil tretji zaporedni poraz Ljubljančanov v domačem prvenstvu, po katerem imajo na ligaški lestvici devet točk zaostanka za vodilnimi Mariborčani

Navijaška skupina Green Dragons je novega trenerja Marijana Pušnika, ki je po slabem uvodu v spomladanski del sezone zamenjal Luko Elsnerja, označila za ''klovna''.

Zvesti navijači Olimpije so kadrovsko menjavo na trenerskem stolčku obsodili že na tekmi v Domžalah, najbolj pa jih je zmotilo, da je trener v ekipo uvrstil Roka Kronavetra, kateremu so v zaključku lanskega leta poslali jasno sporočilo, naj zapusti vrste državnega prvaka.

Green Dragons so v luči nedavnih dogodkov odrekli podporo novemu trenerju. ''Rok Kronaveter se ni opravičil za sporne geste in izjave, Marijan Pušnik pa ga je na lastno pest, pa čeprav je seznanjen s situacijo, uvrstil v ekipo. Navijaška skupina Green Dragons tako odreka podporo trenerju, ker mu je igralec, ki ves čas govori, da v Ljubljani ne želi biti, bolj pomemben kot tisti, ki smo s klubom vedno,'' so zapisali na družabnem omrežju in naleteli na mešane odzive. Nekateri z navijači sočustvujejo, drugi jim očitajo, da pretiravajo in delajo v škodo Olimpije.

Pušnika odziva navijačev kakopak ni razveselil, komentar na sovražen sprejem pa je podal v pogovoru za Siol.net. ''Spoštujem navijače, to je njihovo mnenje, ki ni prijetno. To je njihova pravica. Ti pa ne more biti vseeno, če so navijači proti ljudem v klubu. Sam tega ne bom jemal osebno, bi pa rad, da se obe strani čim prej pomirita in da Rok, ki je dober igralec, v miru igra naprej,'' je dejal Pušnik.

Po 24. krogih državnega prvenstva vodi Maribor, ki ima devet točk prednosti pred Olimpijo in dvanajst pred Domžalami. Nekdanji klub Luke Elsnerja se je Olimpiji približal na tri točke razlike.

Vijoličaste v naslednjem krogu čaka gostovanje v Celju, zeleni pa bodo na domačem terenu gostili Koper. Domžale bodo gostovale v Novi Gorici.

 

Komentarjev 4
  • McClain 17:05 13.marec 2017.

    iz tvojih ust v bozja ušesa

  • Lavdan 13:36 13.marec 2017.

    Predlagam Green Dragonsom, da začnejo navijati za Maribor, morda bodo manjkrat razočarani.

  • Žurnalček 12:08 13.marec 2017.

    Zakaj bi bila gotova ! Saj rivalstva sploh ni več po zmagi MB v derbiju! Tole rivalstvo samo novinarji podžigajo , da imajo o čem pisariti ! MB je že prvak , razen če z avionom dol ne padejo ! ...prikaži več Olimpija tudi 2. ne bo , se gre kdo staviti !