Šport > Nogomet
18 ogledov

Zaradi iztegnjenega sredinca dve tekmi kazni

Ottmar Hitzfeld bo vodil reprezentanco Švice. Žurnal24 main
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je švicarskega selektorja Ottmarja Hitzfelda kaznovala z dvema tekmama prepovedi vodenja ekipe ...

Vzrok za kazen Ottmarju Hitzfeldu je nešportna poteza na kvalifkacijski tekmi prejšnji mesec proti Norveški, ko je nemški trener sodniku pokazal sredinec. Zaradi kazni ne bo smel voditi Švice na dveh kvalifikacijskih tekmah proti Cipru.

Švica, ki je tudi nasprotnik Slovenije - prvo tekmo v Sloveniji so Hiztfeldovi izbranci dobili z 2:0, na drugi 15. oktobra 2013 pa bo selektor že lahko opravljal svoje delo -, je trenutno na prvem mestu skupine E kvalifikacij za SP 2014. Ciper je zadnji, zdaj pa bo lahko iskal priložnost zaradi kaznovanega trenerja tekmecev. Dvoboj na Cipru bo 23. marca, v Švici pa 8. junija.

Poleg prepovedi vodenja Švice bo moral nekdanji trener Borussie Dortmund in Bayerna tudi seči v žep in plačati 7000 evrov denarne kazni in stroškov postopka.

Fifa je Hitzfelda kaznovala zaradi kršenja 57. točke svojega disciplinskega pravilnika, ki določa športno obnašanje in upoštevanje pravil fair playa. Televizijske kamere so ujele Hitzfelda, kako je po tekmi, ki se je končala z izidom 1:1, pokazal sredinec sodniku Davidu Fernandezu Borbalanu. Trener je pozneje sicer pojasnil, da gesta ni bila namenjena sodniku, ampak je bila mišljena kot izraz splošnega nezadovoljstva zaradi tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.