Šport > Nogomet
23 ogledov

Zaslužijo si podporo

Slovenija Švica prva postava Boštjan Tacol
Reprezentanca. Slovenija v 3. kolu kvalifikacij za SP 2014 v petek ob 20.45 v Mariboru gosti Ciper.

Nogomet. “Na Cipru se živi za nogomet. Morda je blizu le še teniški zvezdnik Marcos Baghdatis, vse drugo je daleč zadaj,” je v uvodu dejal Mladen Rudonja, eden izmed mnogih slovenskih nogometašev, ki so si v preteklosti kruh služili tudi na otoku boginje Afrodite, ko smo ga povprašali glede trenutnega stanja ciprskega nogometa.

Ciprčanom je vzor Anglija

“Na Cipru na tekme največjih klubov redno prihaja več tisoč ljudi, tudi proračuni so precej višji kot pri nas. Gre za resno ligo, ki pa se morda preveč zanaša na tujce; to ima tudi negativne posledice za reprezentanco, ki v Evropi ne kotira tako visoko kot klubi. Posledično se namreč premalo dela z lastnim kadrom. Ciprčanom je vzor Anglija, kjer privabljajo igralce z vsega sveta, nimajo pa angleške potrpežljivosti in ob porazih pogosto hitro menjajo trenerja. Reprezentanca zaradi tega stagnira, čeprav se stanje izboljšuje,” je Rudonja orisal nesorazmerje med dosežki ciprskih klubov in reprezentance.

“Ne bi izpostavljal nobenega posameznika v njihovi reprezentanci, imajo pa, tako kot vedno, hitre in spretne krilne igralce, ki so glavna nevarnost za našo izbrano vrsto.”

In kako naj se Slovenci zoperstavijo nasprotniku? “Če bodo naši od prve minute v tekmo krenili čvrsto in dali gostom vedeti, da se bo igralo trdo, potem nimam nobene bojazni glede izida. Ciprčanom moramo odvzeti možnost lahkotnega kombiniranja na sredini igrišča.”

Za konec pa še apel navijačem in novinarjem. “Pozivam vse, naj podprejo to ekipo; ti fantje si to zaslužijo. Čez noč ne gre, treba je biti potrpežljiv.”

Komentarjev 1
  • becar 10:39 10.oktober 2012.

    O tem ali si zaslužijo podporo bo odločil narod, ne posameznik.