Šport > Nogomet
77 ogledov

Zaslužiti milijardo ali razbiti MSN

Luis Suarez, Lionel Messi EPA
Pri Barceloni vse večji del proračuna zapravijo za plače nogometašev. To bi lahko vplivalo tudi na prihodnji kader.

Vse več je govoric o tem, da bi lahko nekdo od zvezdniškega trojca MSN (Messi, Suarez, Neymar) zapustil Barcelono. Razlog je povsem finančne narave, saj Barca sedaj vse težje izpolnjuje svoje obveznosti do igralcev.

Pri BArceloni so v zadnjem času podaljšali sodelovanje z Neymarjem, Sergijem Busquetsom in Javierjem Mascheranom, naslednji naj bi bili na vrsti Luis Suarez, Ivan Rakitić, Andres Iniesta in Marc-Andre Ter Stegen.

A pojavljajo se težave. Barca mora na primer Lionelu Messiju po pogodbi na sezono izplačati 33 milijonov evrov, tudi to pa sicer varira zaradi dosedanjih dolgov kluba. Blaugrana je Argentincu doslej plačala 22 milijonov, v tej in naslednji pa mu mora nakazati še 42 milijonov. V klubu se zavedajo težav, po izračunih pa morajo na leto zaslužiti milijardo evrov, da ni zadržali vse največje zvezdnike.

Klub je preteklo sezono končal s prihodkom 638 milijonov evrov, za plače nogometašev pa jih je porabil 438 (69 odstotkov). Prihodi novih igralcev naj bi količino denarja namenjenega za plače sicer povišali še za 40 milijonov, nove pogodbe Neymarja in kolegov pa bodo še dodatno otežili položaj. Prav zaradi vsega je Messi zadnji na vrsti pri podaljševanju pogodb.

Če Barceloni ne uspe zaslužiti milijarde evrov, bodo kaj hitro na njihova vrata začeli trkati bogati šejki Manchester Cityja in PSG.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.