Šport > Nogomet
2003 ogledov

Koronavirus pokosil tudi prve nogometaše

Virus se je preselil tudi na zelenico.

Številne nogometne lige in tekmovanja so se odločila za preventivne ukrepe z namenom zajezitve širjenja koronavirusa. Med drugim so se gledalcem odpovedali tudi v slovenski nogometni ligi, nogometaši po vsej Evropi pa bodo tako na stadionih igrali pred praznimi tribunami, v Italiji pa so že prekinili tudi Serie A.

Ukrepi zunaj Apeninskega polotoka so večinoma sicer omejeni na tribune, a bodo pristojni morali začeti razmišljati tudi o zdravstvenem stanju ljudi na in ob zelenici. V Nemčiji je tako znano ime prvega nogometaša, ki je zbolel. Gre za člana Hannovra Tima Hubersa. V sporočilu za javnost so pri nemškem drugoligašu zapisali, da se je branilec okužil na prireditvi v njegovem domačem kraju Hildesheimu na severu Nemčije. 

Hubers kasneje ni bil v stiku s soigralci, a bodo ti skupaj s strokovnim štabom vseeno opravili potrebne teste. Branilec se trenutno nahaja v karanteni, v klubu pa pozdravljajo njegovo ravnanje. "Timo se je obnašal perfektno. Ni kazal znakov okužbe, a ko je izvedel, da je okužena oseba s katero je bil na prireditvi, je to sporočil zdravniku in ostal v domači karanteni," je dejal športni direktor Hannovra Gerhard Zuber.

Med nogometnimi 'delavci' sta zbolela še lastnik Olympiacosa in angleškega Nottingham Foresta Evangelos Marinakis ter nekdanji danski reprezentant Thomas Kahlenberg. Zaradi bolezni Marinakisa je bil preventivno odpovedan tudi dvoboj Premeier League med Manchester Cityjem in Arsenalom, saj so se nogometaši slednjega v Evropski ligi merili z Olympiacosom, nekateri pa so pri tem prišli tudi v stik z lastnikom kluba iz Pireja. Nogometaši Arsenala so tako morali v karanteno vsaj do konca tedna.

Do zdaj je bil koronavirus ugotovljen tudi pri neimenovanemu nogometašu severnoirskega kluba Linfield in pri prav tako neznanemu članu italijanskega moštva Pianese, ki igra v Serie C.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice