Šport
32 ogledov

Zdravnica bo tožila Mourinha

eva carneiro Profimedias
Nekdanja prva zdravnica Chelseaja Eva Carneiro se je odločila tudi za tožbo trenerja modrih.

Zaradi odpovedi Eva Carneiro že toži svoj nekdanji klub, zdaj pa se je odločila še za individualno tožbo proti Joséju Mourinhu.

Portugalcu naj bi bili tako še ta teden izročeni vsi potrebni papirji, Mourinho pa se bo moral tako osebno zglasiti na delovnem razsodišču, če vsa stvar ne bo že prej rešena s poravnavo. Po zakonu je posameznik lahko osebno kriv za škodo, ki je bila povzročena osebi, če bo sodišče ugotovilo deskriminacijo in izkoriščanje zaposlenega. Obtožba naj bi Mourinha bremenila tega, da je bil pobudnik akcije proti Carneirovi ter da je bila zaradi njega vržena iz prvega moštva in degradirana.

Osmega avgusta je Mourinho kritiziral zdravnico in glavnega fizioterapevta Jona Fearna, ker sta stekla na zelenico in pomagala Edenu Hazardu, ko jima je to dovolil sodnik Michael Oliver. Belgijski nogometaš je moral ob neodločenem izidu zaradi zdravniške pomoči zapustiti igrišče, Chelsea pa je takrat že igral z igralcem manj. Mourinho je zdravnico in fizioterapevta označil za "naivna". Od takrat Carneirova ni več sedela na klopi londonskega kluba.

Angleška nogometna zveza kasneje ni ukrepala proti Portugalcu, čeprav je bil prijavljen zaradi žaljivk, ki jih je pred kamerami namenil Carneirovi. Ta je dejala, da se o tem ni nihče iz zveze pogovoril z njo, ali pa zahteval izjavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.