Šport > Nogomet
21 ogledov

Združeni Liverpool

everton liverpool tragedija hillsborough Reuters
Prejšnji teden se je po 23-ih letih končala preiskava tragedije na Hillsboroughu, v kateri je življenje izgubilo kar 96 navijačev Liverpoola, ki so jih do zdaj tudi krivili za nastalo situacijo. Pred ponedeljkovo tekmo proti Newcastlu so svojo solidarnost z rivali izrazili tudi pri mestnem tekmecu Evertonu.

V ponedeljek je Goodison Park gostil tekmo med domačim Evertonom in Newcastlom. Čeprav so navijači modrih znani po tem, da niso ravno naklonjeni ljubiteljem "redsov" in izkoristijo vsako možnost za posmehovanje in žaljenje svojih mestnih rivalov, pa so na modri polovici mesta, na obrežju reke Mersey tokrat znali izraziti solidarnost z navijači sicer uspešnejšega liverpoolskega kluba.

Pred začetkom sta na igrišče prišla deklica v modrem Evertonovem dresu s številko 9 in fant z rdečim dresom Liverpoola s številko 6. Skupaj sta simbolizirala enotnost mesta pri poklonu 96 žrtvam tragedije, ki se je zgodila leta 1989.

"Gol definitivno posvečam njim, čeprav je težko povezovati gol ali tekmo s tragedijo na Hillsboroughu, saj se ob takšnih temah nogomet ne zdi pomemben," je po tekmi povedal strelec prvega zadetka na tekmi, ki se je končala z 2:2, Leighton Baines, katerega oče je velik navijač Liverpoola in je tudi preživel eno največjih tragedij v zgodovini nogometa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.