Šport > Nogomet
273 ogledov

Zgodovinska obsodba v Španiji! Nekdanja zvezdnika Primere morata v zapor!

Antonio Amaya Epa
Zaradi nameščanja tekem sta nekdanja igralca Betisa obsojena na leto dni zapora, medtem ko je direktor Osasune obsojen kar na osem let izza rešetk.

Špansko sodišče je v petek izreklo zaporne kazni petim nekdanjim članom vodstva nogometnega kluba Osasuna ter dvema bivšima nogometašema Betisa zaradi niza obtožb korupcije ter nameščanje tekem.

Najhujšo kazen je dobil nekdanji direktor Osasune Angel Vizcay, ki je zaradi ilegalnega poslovanja, ponarejanja računov ter športne korupcije prejel kar 8 let in 8 mesecev zaporne kazni. Skupaj z ostalimi štirimi obtoženimi člani Osasune bo moral klubu vrniti tudi 2.340.000 evrov.

Angel Vizcay | Avtor: Epa Epa

Nekdanja nogometaša Betisa Antonio Amaya in Xavi Torres pa bosta izza rešetk morala preživeti po leto dni, saj sta bila obsojena športne korupcije.

Tožilstvo je namreč uspelo dokazati, da je vodstvo Osasune v sezoni 2013/14 izplačalo nogometašema Betisa po 650.000 evrov, da bi najprej pomagala svoji ekipi premagati Valladolid v predzadnjem krogu prvenstva, nato pa izgubiti proti Osasuni v zadnjem kolu. Na ta način bi klub iz Pamploneše lahko ostal v prvi ligi.

Xavi Torres | Avtor: Epa Epa

Betis, ki je že prej zapravil vse možnosti za obstanek, je nato resnično s 4:3 premagal Valladolid, na koncu pa izgubil z 1:2 proti Osasuni. Ker pa se niso popolnoma poklopili tudi drugi rezultati, je Osasuna vseeno izpadla v nižji rang tekmovanja.

To je sicer prvič v zgodovini Španije, da je sodišče kogarkoli dejansko poslalo v zapor zaradi nameščanja tekem. Vsi obtoženi imajo v naslednjih dveh mesecih pravico pritožbe na odločitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.