Šport > Nogomet
272 ogledov

Nekdanjemu članu Cityja pet let suspenza

Dickson Etuhu Epa
Bivši nogometaš Manchester Cityja je bil spoznan za krivega nameščanja tekme.

Nekdanji nigerijski reprezentant Dickson Etuhu je prejel kazen za poizkus nameščanja tekme švedskega prvenstva. Zdaj 37-letni Etuhu, ki je v svoji karieri nosil tudi drese Manchester Cityja, Sunderlanda in Fulhama, je bil obtožen za podkupovanje svojega soigralca pri švedskem AIK.

Kanadskemu vratarju Kyriakosu Stamatopoulosu je Nigerijec ponudil 180.000 funtov, če bo na tekmi branil nekoliko slabše. Stamatopoulos je bil maja 2017 sicer rezervni vratar AIK, a naj bi proti IFK Göteborgu dobil priložnost za igranje v prvi enajsterici. Kanadčan je početje Etuhuja takoj prijavil, tekma pa je bila tudi prestavljena. Nigerijec je obtožbo zanikal, a je bil po preiskavi spoznan za krivega. 

Zdaj je reagirala tudi švedska nogometna zveza, ki ga je suspendirala za pet let. Enako kazen je prejel tudi Šved kosovskega porekla Alban Jusufi, ki je bil vpleten v isti primer. Etuhu je po koncu igralske kariere sicer presedlal med agente nogometašev, a tdaj lahko pozabi na posle vsaj na Švedskem.  

"Disciplinska komisija se je odločila suspendirati dve osebe, daj sta želele prepričati igralca, da na eni tekmi odigra slabo. S tem sta prekršili pravila proti nameščanju tekem in sta zato suspendirani za pet let. Prepoved se nanaša na treninge, tekmovanja in katerekoli funkcije v športu," so zapisali pri švedski nogometni zvezi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice