Šport > Nogomet
22 ogledov

Zidanov naslednik že izbran?

Thomas Tuchel EPA
Funkcionar nemškega prvoligaša je zatrdil, da Real Madrid spremlja njihovega trenerja.

Direktor dortmundske Borussie Hans-Joachim Watzke je v pogovoru za ZDF dejal, da se za usluge njihovega trenerja Thomasa Tuchela zanima Real Madrid. Na klopi slednjega sicer že slabo leto dni sedi Zinedine Zidane.

"Z Realom imamo dober odnos, oni spremljajo Thomasa (Tuchela, op. a.). Po lanski sezoni so tudi oni spoznali, da imamo odličnega trenerja. Florentino (Pérez, op. a.) sicer še ni spraševal o njem, tako ali tako pa ima z nami podpisano pogodbo," je povedal Watzke.

Drugače kot z igralci

Watzke je zatrdil, da je s prestopi trenerjev precej drugače kot s prestopi igralcev, saj imajo strokovnjaki na klopi daljšo kariero: "28 ali 29 let star nogometaš, ki ima pred sabo še nekaj let, lahko klub zaprosi, da ne blokiramo njegovega prestopa. S trenerji je drugače. Thomas je še vedno zelo mlad in tudi čez 20 let bo lahko delal, kjer bo želel."

Borussia Dortmund se v letošnji sezoni z Realom, ki brani evropski naslov, meri tudi v skupinskem delu Lige prvakov. Prva tekma v Nemčiji se je končala neodločeno (2:2).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.