Šport > Nogomet
30 ogledov

Življenje po Garethu in Luisu

gareth bale EPA
Pri Tottenhamu in Liverpoolu se očitno že pripravljajo na življenje po morebitnih prodajah največjih zvezdnikov.

Pri Liverpoolu so že naredili prvi korak ob morebitni prodaji Luisa Suáreza, ki je izrazil željo, da bi že v tej sezoni zaigral v Ligi prvakov. Največ zanimanja zanj kažejo pri Arsenalu, a pri klubu iz Anfielda Urugvajca ne želijo prodati ligaškim tekmecem. Kljub vsem zagotovilom, da napadalec ostaja v Liverpoolu, je strateg Brendan Rodgers že krenil v lov za ustrezno zamenjavo.

Suarez Liverpool Queens Park Rangers QPR Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: Reuters Reuters
Našel jo je v Brazilcu Diegu Costi. Zanj je Atletico Madrid že prejel ponudbo v višini 24,9 milijona evrov, s tem pa je bila aktivirana tudi odkupna klavzula. Costa je sicer v minuli sezoni za Atletico dosegel 20 zadetkov. Prestop brazilskega reprezentanta bi pomenil tretji najdražji prestop v zgodovini Liverpoola, za Andyem Carollom in Suárezom.

Vse bližje odhodu iz Tottenhama je očitno tudi Gareth Bale. Trener Reala Carlo Ancelotti je priznal, da pogovori že potekajo, številni mediji pa so že zapisali, da je sklenjen dogovor o prestopu Valižana. Šlo naj bi za rekordni znesek v zgodovini nogometa, Spursi naj bi prejeli kar okoli 120 milijonov evrov. "Real Madrid in Tottenham sta prišla do dogovora glede Garetha Bala. Po napornih pogajanjih med kluboma sta dosegla ustni dogovor za 120 milijonov evrov," so tako zapisali pri časopisu AS, ki dodaja, da se kluba še nista dogovorila glede načina plačila.

Tudi Madridčani si namreč ne morejo privoščiti izplačila celotne vsote, Tottenham pa naj bi tako velike količine denarja prejemal po obrokih, v zameno pa bi lahko na White Hart Lane prišel še kdo od galaktikov. Omenjajo se zlasti nezadovoljni Fábio CoentrãoÁngel di María in izjemno nadarjeni Álvaro Morata. Na radarju Andréja Villas-Boasa naj bi bil tudi Romin dvojec Miralem Pjanić in Erik Lamela ter Javier Pastore (PSG), Christian Eriksen (Ajax), Loïc Rémy (QPR) in Callum McManaman (Wigan). 

Tottenham je v tem prestopnem roku sicer že dvakrat dosegel rekordni znesek za prestop igralca v zgodovini kluba. Za Brazilca Paulinha so odšteli 17 milijonov evrov, za Roberta Soldada pa 30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice