Šport > Nogomet
531 ogledov

Zlatan postal solastnik kluba

Zlatan Ibrahimović kip Malmö Epa
Švedski klub ima zvezdniškega solastnika.

Švedski nogometni superzvezdnik Zlatan Ibrahimović je kupil delež v švedskem prvoligaškem klubu Hammarbyju, je potrdil klub iz Stockholma na svoji spletni strani. Predstavniki kluba so se z 38-letnim nogometašem minuli teden sestali v Los Angelesu, potem ko je ameriški koncern AEG del svojih delnic prodal Ibrahimoviću, ki je zdaj skoraj četrtinski lastnik. Hammarby je ta čas na tretjem mestu švedskega nogometnega prvenstva in bo naslednjo sezono igral v kvalifikacijah za evropsko ligo.

"To je za nas vse novo, a seveda zelo razburljivo. Zdi se, da gre za pravi čas, saj imamo zelo dobro mlado ekipo, naslednje leto bomo igrali v Evropi. Da smo v klub dobili osebo, s takšno karizmo in strastjo do tega športa, kot ju ima Zlatan Ibrahimović, je neverjetno," je dejal predsednik Hammarbyja Richard von Yxkull.

V pogovoru za švedski časnik Aftonbladet je Ibrahimović pojasnil, da bo pomagal Hammarbyju postati najboljši klub v Skandinaviji. Klub ima po njegovem mnenju fantastične navijače in vsi bi ga morali poznati: "Ko bi videli njegov logotip, bi morali ljudje reči: 'Da, to je Hammarby!'"

Atletico Madrid - Barcelona
Nedelja, 1.12.2019, ob 20:55 na SK1.

Na vprašanje, ali bo klubu pomagal tudi s svojim nogometnim znanjem na zelenici, je priljubljeni nogometaš odvrnil: "To se ne bo zgodilo."

Ibrahimović je pred kratkim sporočil, da zapušča ameriški klub Los Angeles Galaxy. Na to novico so se najprej odzvali pri italijanskem Milanu, kjer so ameriški lastniki napadalcu ponudili sodelovanje, a le, če bi bil pripravljen ostati 18 mesecev. V tem primeru so za pol leta pripravljeni plačati šest milijon evrov, poročajo italijanski mediji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice