Šport > Nogomet
149 ogledov

Znana še zadnja dva slovenska nasprotnika pred Eurom

Slovenija - Kazahstan Anže Petkovšek
Slovenski nogometaši pred eurom še z Armenci in Bolgari.

Slovenska nogometna reprezentanca je izbrala še junijska pripravljalna tekmeca za priprave na evropsko prvenstvo. Varovanci Matjaža Keka se bodo tik pred odhodom v Nemčijo pomerili z Armenci in Bolgari, so zapisali pri Nogometni zvezi Slovenije.

Slovenija in Armenija se doslej še nista srečali. Trenutno 93. reprezentanca sveta po mednarodni lestvici Fife je v kvalifikacijah za euro 2024 v skupini D zasedla četrto mesto za Turčijo, Hrvaško in Walesom. Slovenija bo Armence gostila 4. junija v ljubljanskih Stožicah.

Na največjem slovenskem stadionu bo 8. junija tudi obračun med Slovenijo in Bolgarijo. Reprezentanci sta se doslej pomerili štirikrat, pri čemer so Bolgari vknjižili tri zmage, medtem ko se je ena medsebojna tekma končala z neodločenim izidom.

Miha Zajc | Avtor: Profimedia Profimedia

Na Bolgarijo vežejo najlepši spomini Miho Zajca, ki je leta 2018 na tekmah lige narodov dosegel oba slovenska zadetka. Bolgariji se v kvalifikacijah za letošnje EP ni izšlo po načrtih, saj je zasedla zadnje mesto v skupini G za Madžarsko, Srbijo, Črno goro in Litvo. Polfinalistka svetovnega prvenstva 1994 trenutno zaseda 81. mesto na lestvici Fife.

Z junijskima tekmama bo sklenjen sklop pripravljalnih tekem slovenske reprezentance, ki se bo marca pomerila z Malto (21. marec) in Portugalsko (26.).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice