Šport > Nogomet
1482 ogledov

Bomba! Xavi zapušča Barcelono

Xavi Epa
Xavi je napovedal slovo od Barcelone po koncu sezone.

Trener katalonskega nogometnega velikana Barcelone Xavi Hernandez je napovedal, da bo po koncu sezone zapustil klub. Novinarjem je to sporočil po sobotnem ligaškem porazu proti Villarrealu (3:5). "Klub bom zapustil 30. junija, to je odločitev, ki smo jo sprejeli s predsednikom in strokovno ekipo," je dejal Xavi.

Barcelona, v lanski sezoni španski prvak, je v tej trenutno na tretjem mestu, za vodilnim madridskim Realom zaostaja deset točk. Poleg tega je klub izpadel iz španskega pokala po porazu z Athleticom iz Bilbaa, nedavno pa so Katalonci klonili tudi v finalu španskega superpokala. V ligi prvakov se je blaugrana prebila iz skupinskega dela, v osmini finala pa ji bo nasproti stal Napoli.

Xavi | Avtor: Epa Epa

"Mislil sem predvsem na igralce in klub. Imam občutek, da sem se odločil pravilno. Klub potrebuje spremembo dinamike, ki je trenutno zelo negativna," je še dodal 44-letni trener Barce, ki je na tej funkciji od novembra 2021 in ima veljavno pogodbo do junija 2025. Na kopi Barcelone je odvodil 122 tekem ter slavil na 75 obračunih (61 %), 21 se jih je končalo z remijem, zabeležil pa je tudi 26 porazov.

Kot trener blaugrane je osvojil superpokal in prvenstvo. Dodal je, da si ne bo premislil niti v primeru, če bi osvojil ligo prvakov. Ni pa še odpisal niti domačega tekmovanja: "Optimističen sem, da bo ta sprememba dinamike delovala. Lahko še osvojimo ligo, težko bo, a se bomo borili."

Xavi pri Al Saadu | Avtor: EPA EPA

Zaenkrat še ni znano, kdo bo na klopi katalonskega ponosa nasledil Xavija, prav tako pa ni znano, kje bo nekdanji odlični nogometaš nadaljeval svojo trenersko pot. Pred prihodom v Barcelono je Xavi sicer zelo uspešno vodil katarski klub Al Sadd, s katerim je v dveh letih in pol osvojil kar sedem lovorik.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice