Šport > Nogomet
16729 ogledov

Pred nekaj leti veljal za enega najboljših na svetu, zdaj se predoziral

liga prvakov psg porto lavezzi EPA
Nekdanji zvezdnik argentinske reprezentance, PSG-a in Napolija je ponovno pristal v bolnišnici. Tokrat naj bi se predoziral.

Odlični nekdanji argentinski nogometaš Ezequiel Lavezzi je ponovno pristal v bolnišnici. Potem ko smo nekaj dni pred božičem poročali, da so ga hospitalizirali zaradi vbodnih ran z nožem, je bil tokrat urgentno sprejet v bolnišnico, ker naj bi se domnevno predoziral.

Tako vsaj trdi sloviti časnik Marca. Argentinski mediji medtem poročajo, da imajo do nekdanjega nogometaša v bolnišnici trenutno dostop samo člani najbližje družine, a da naj bi ga obiskalo zgolj njegovo dekle Natali Borges.

Marca še poroča, da to ni bilo prvič, da se je Lavezzi predoziral, a da se na srečo pričakuje, da si bo Argentinec po incidentu popolnoma opomogel. Ko bo le mogoče, bodo nato nogometnega zvezdnika prestavili v center za rehabilitacijo.

Ezequiel Lavezzi | Avtor: Epa Epa

Da naj bi šlo za primer predoziranja, so kasneje poročali tudi številni argentinski mediji. "Ima simptome predoziranja, potem ko je imel v zadnjem času številne družinske težave. Njegovi najbližji bi morali storiti nekaj glede tega," je izjavil novinar Americe TV Luis Ventura. Prav tako tudi drugi argentinski mediji poročajo, da naj bi imel Lavezzi že dalj časa težave z odvisnostjo od droge.

Vse skupaj je sicer demantiral nogometašev sin Tomas, ki je na Instagramu sporočil, da naj bi šlo za lažne informacije, a sam ni želel postreči z razlogom za hospitalizacijo slavnega nogometaša.

Lavezzi se sicer v zadnjih letih ni pogosto pojavljal v medijih, zdaj pa je kar dvakrat v kratkem času pristal na rumenih straneh ter straneh črne kronike. A to v bistvu ni nič novega za nogometaša, katerega kariero in življenje so začinili številni incidenti in kontroverze.

Ezequiel Lavezzi | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvi incident se je zgodil pred dvanajstimi leti, ko so ga na letališču pri rutinskem pregledu zasačili, kako poizkuša s privatnim letalom iz Italije pretihotapiti spomenike iz Pompejev. 

Še tekom njegovega igranja za PSG so se pojavile na spletu eksplicitne fotografije, kako se zabava med nogami svojega takratnega dekleta Yanine Screpante, katero je kasneje prevaral s prej omenjeno Natali Borges, ki je bilo takrat dekle njegovega najboljšega prijatelja.

Leta 2013 je pristal na sodišču, ko je pričal na sojenju sinu enega izmed mafijskih šefov v Neaplju. Lavezzi je takrat priznal svoje prijateljstvo s številnimi najpomembnejšimi ljudmi neapeljske mafije, a se je branil, da je mislil, da gre za navadne navijače Napolija.

Leta 2020 pa je ponovno pristal na rumenih straneh, potem ko so mu tokrat hekerji ukradli eksplicitno vsebino s trenutnim dekletom Natali Borges ter ga v zameno, da posnetek izbrišejo, tudi izsiljevali.

Ezequiel Lavezzi in Natalia Borges | Avtor: Instagram Instagram

Lavezzi je sicer svojo profesioanlno kariero začel pri Estudiantesu, nato blestel pri San Lorenzu, s katerim je osvojil tudi državni naslov, preden ga je leta 2007 v svoje vrste pripeljal Napoli, kjer se je uveljavil kot eden najboljših nogometašev sveta in leta 2012 tudi osvojil italijanski pokal.

Potem ko so bogati lastniki prevzeli PSG, se je preselil v francosko prestolnico, kjer je z novim evropskim velikanom osvojil tri državna prvenstva, dva ligaška pokala in en francoski pokal. Svojo kariero je končal na Kitajskem, kjer je med leti 2016 in 2019 igral za Hebei China Fortune.

Za argentinsko reprezentanco je nastopal med leti 2007 in 2016 ter zanjo zbral 51 nastopov in devet zadetkov. Bil je del ekipe, ki je na olimpijskih igrah leta 2008 osvojila zlato medaljo, medtem ko je na svetovnem prvenstvu 2014 in Copi Americi 2015 ter 2016 Argentini pomagal do drugega mesta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice