Šport > Nogomet
14862 ogledov

Klopp bo umirajočemu trenerju izpolnil največjo željo

Jürgen Klopp Reševalni pas/Twitter
Nemški strokovnjak bo svojemu kolegu za en dan odstopil mesto glavnega trenerja Liverpoola.

Legendarni švedski trener Sven-Göran Eriksson je nedavno razkril švedskim medijem, da se bori s smrtonosno boleznijo ter da mu je ostalo največ leto življenja. Ta informacija, kot tudi Erikssonova skrivnost, da najbolj obžaluje, da ni nikoli vodil svoje velike ljubezni Liverpoola, sta vmes prišli do dolgoletnega trenerja Rdečih, Jürgena Kloppa.

Liverpoolovi navijači so se namreč obrnili na klub s prošnjo, da bi se Erikssonu dovolilo v torek na humanitarni tekmi voditi ekipo Liverpoolovih legend, ki se bo pomerila z ekipo Ajaxovih legend. Klopp jim sicer tega ni mogel zagotoviti, a je imel drugačen predlog.

"Nedavno sem izvedel, da je celotno življenje veliki navijač Liverpoola. Prav tako sem slišal za predlog, da bi vodil tekmo Liverpoolovih legend. Na to ne morem vplivati ..."

"Lahko pa rečem, da je absolutno dobrodošel, da pride in za en dan prevzame moje mesto, če si to želi. Niti najmanjši problem. Naj sede v pisarno za moj stol, pokazali mu bomo, kako se je klub razvijal v minulih letih. Samo naj pride sem, preživel bo nekaj lepih uric, v to sem prepričan," je Klopp povabil svojega kolega, da za en dan postane Liverpoolov trener in si uresniči eno izmed otroških sanj.

Sven-Göran Eriksson | Avtor: Profimedia Profimedia

Eriksson se sicer lahko pohvali z resnično veličastno kariero, katero je začel pri švedskem Degerforsu leta 1977. Kasneje je vodil številne nogometne klube in reprezentance, med drugim tudi nekaj pravih nogometnih velikanov.

Sedel je klopi IFK Göteborga, Benfice, Rome, Fiorentine, Sampdorie, Lazia, angleške reprezentance, Manchester Cityja, mehiške reprezentance, reprezentance Slonokoščene obale, Leicester Cityja, Guangzhoua R&F, Shanghaia SIPG, Shenzena in reprezentance Filipinov.

Legendarni Šved je osvojil tudi številne lovorike. Z Göteborgom je leta 1982 senzacionalno osvojil pokal Uefa, z Benfico je bil trikrat portugalski prvak, z Romo in Sampdorio je osvojil italijanski pokal, medtem ko je bil z Laziem italijanski prvak, dvakrat je osvojil italijanski pokal ter enkrat pokal pokalnih zmagovalcev.

Tekom svoje kariere je deloval v desetih različnih državah, velik pečat je pustil tudi v angleškem nogometu, a nikoli na klopi svoje velike ljubezni ... Liverpoola. Vse do zdaj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice