Šport > Nogomet
533 ogledov

Znana vsota, ki jo je prejela Olimpija za branilca

Kenan Bajrič ŠK Slovan Bratislava
Zdaj že nekdanja člana Olimpije bosta združila moči v glavnem slovaškem mestu.

Kenan Bajrić je novi član bratislavskega Slovana, ki je pred dnevi v svoje vrste pripeljal še enega nekdanjega člana Olimpije Andraža Šporarja. Tokrat so Slovaki za branilca odšteli 600.000 evrov, vsoto so potrdili na svoji spletni strani. Bajrić je podpisal pogodbo za naslednja štiri leta in pol.

"Nakup branilca je bila prioriteta v tem zimskem prestopnem roku. V jesenskem delu prvenstva smo prejemali veliko zadetkov, to težavo smo morali odpraviti. Imeli smo tri alternative za to mesto, Kenan pa je bil naša prva izbira, zelo vesel sem, da smo ga dobili. Je hiter, fizično očan in bo prinesel potrebno agresivnost v našo obrambo. Dolgo časa smo ga spremljali in vem, kaj lahko od njega pričakujemo. Verjamem, da bo naše sodelovanje uspešno," je o 23-letnemu Slovencu dejal podpredsednik Slovana Ivan Kmotrík ml.

andraž šporar Uradno Šport Šporar namučil Slovake: "To je bil najtežji prestop doslej."

"Pogajanja so bila zelo težka, Olimpija je zahtevala visoko odškodnino. Na koncu smo se dogovorili, žal mi je le, da do dogovora ni prišlo že pred odhodom ekipe na priprave v Turčijo. Kenanov prihod je tudi investicija v prihodnost. Ima zelo velik potencial za napredovanje, verjamem, da bo s predstavami v dresu Slovana postal tudi članski reprezentant Slovenije. V sredo bo odpotoval v Turčijo, jutri ima zdravniški pregled," je še dodal Kmotrík ml.

Andraž Šporar Arminia Bielefeld Prestop Šport Šporar k nekdanjemu zmagovalcu pokala Uefa

"Imel sem kar nekaj ponudb, izbral pa sem Slovan, ki ima visoke ambicije in se želi boriti za lovorike. Privabila me je tudi vizija kluba, ki so mi jo predstavili med pogajanji ter izgled novega stadiona, ki sem si ga že ogledal. Veselim se podpisa pogodbe, verjamem, da se bom klubu in navijačem oddolžil z dobrimi predstavami," pa je dejal Bajrić.

Z njegovim odhodom v Ljubljani sicer niso zadovoljni. "Trener Igor Bišćan in športna stroka kluba z Mladenom Rudonjo na čelu ni bila naklonjena Bajrićevemu prezgodnjemu odhodu iz Olimpije. Na koncu je zaradi izjemno hudega pritiska igralca in njegove družine predsednik Olimpije Milan Mandarić sprejel težko odločitev, saj ni želel imeti v klubu igralca, ki v Ljubljani ni več hotel ostati," so zapisali na uradni strani zmajev. 

Bajrić je k Olimpiji prišel poleti leta 2011, prvo tekmo v članskem dresu pa je odigral maja 2012. V trenutni zasedbi zmajev je bil igralec z največ nastopi (134) v zeleno-belem dresu. Dosegel je šest golov, od tega polovico v letošnji sezoni. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.