Šport > Nogomet
14 ogledov

Žreb: Barça z Milanom, Dinamo z Realom!

liga prvakov 2011 žreb
1/6
EPA
Branilca naslova Barcelono v novi sezoni Lige prvakov v skupini H čaka AC Milan, Bate in Viktoria. Bolj napeto bo v skupini F, kjer so Arsenal, Marseille, Olympiacos in Dortmund. Nam najbližje evropske tekme bodo v Zagrebu, kamor prihajajo Real Madrid, Lyon in Ajax. Ob robu žreba so za najboljšega igralca v Evropi lani izbrali Lionela Messija.

Hrvaški mediji že pišejo o spektaklu. Na zagrebški stadion Maksimir k Dinamu prihajajo sami evropski nogometni velikani: Real Madrid, Ajax iz Amsterdama in Lyon. "Proti Realu lahko na točke najbrž kar pozabimo, z Lyonom in Ajaxom pa lahko igramo za drugo ali vsaj tretje mesto in tako za nadaljevanje tekmovanja. Zagotovo lahko prezimimo v Evropi," pompozno napoveduje hrvaški spletni portal 24sata.hr. Prve tekme bodo 13. in 14. septembra.

"Težka skupina, a to je pač Liga prvakov in tu so samo najboljši. O Realu ni treba veliko govoriti. Kar pa se tiče Lyona in Ajaxa, tu bo naša priložnost," je dejal napadalec Dinama, Fatos Beqiraj. "O igranju proti Realu sem sanjal od otroških let. Vedno sem spremljal njihove tekme. To je izpolnitev sanj." Trener Kruno Jurčić je priznal, da se je po tihem nadejal Reala. "Uf, to je zelo, zelo težak žreb. A predeje ne bo. Z Ajaxom se bomo borili za tretje mesto," je dodal Sammir.


Po koncu žreba so izbrali še najboljšega igralca v Evropi za sezono 2010/11. V konkurenci Cristiana Ronalda in Xavija je nagrado po glasovanju 53 izbranih evropskih novinarjev prejel kdo drug kot Lionel Messi. Nenazadnje je član prvakov iz Barcelone. "Nagrado delim z vsemi svojimi soigralci," je v zahvali dejal skromni Argentinec, ki ga s katalonskim klubom v novi sezoni Lige prvakov čaka AC Milan, beloruski Bate Borisov in novinka v elitnem tekmovanju češka Viktoria Plzen.


Najtežje delo v boju za prvi dve mesti, ki vodita v osmino finala, čaka ekipe v skupini F, saj znajo biti Arsenal, Marseille, Olympiacos in Borussia Dortmund zelo izenačene. Napeto bo tudi v skupini A, kjer so Bayern München, Villarreal in Manchester City. Najmanj atraktivna skupina pa je G, kjer so ob zmagovalcih Evropske Lige Portu še Šahtar, Zenit in ciprski Apoel.

"To je res zahtevna skupina, ampak Bayern je v njej vsekakor favorit. Bolj bi bil zadovoljen, če bi imeli za tekmece nekatere druge klube, toda zadovoljni smo tudi s tem izzivom. Ekipa je zanj prav gotovo dovolj dobra," je povedal športni direktor Bayerna, Christian Nerlinger. "Nedvomno je to najtežja skupina. Villarreal in Napoli poznam zelo dobro, o Manchester Cityju tudi ne gre izgubljati besed. Vse to so moštva najvišje kakovosti. Prav na vsaki tekmi bomo morali dati vse od sebe in biti popolnoma osredotočeni na svoje naloge," je dodal trener Bavarcev Jupp Heynckes.

Liga prvakov, izžrebane skupine za sezono 2011/12:

Skupina A: Bayern München, Villarreal, Manchester City, Napoli.
Skupina B: Inter Milan, CSKA Moskva, Lille, Trabzonspor.
Skupina C: Manchester United, Benfica, Basel, Otelul Galati.
Skupina D: Real Madrid, Lyon, Ajax, Dinamo Zagreb.
Skupina E: Chelsea, Valencia, Bayer Leverkusen, Genk.
Skupina F: Arsenal, Marseille, Olympiacos, Borussia Dortmund.
Skupina G: Porto, Šahtar, Zenit, APOEL.
Skupina H: Barcelona, AC Milan, BATE Borisov, Viktoria Plzen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.