Šport > Nogomet
25 ogledov

Žreb za EP: Špancem ne bo lahko

Španija se je tretjič v svoji zgodovini uvrstila v finale evropskega prvenstva. Žurnal24 main
Ob 18. uri bo v Kijevu opravljen žreb predtekmovalnih skupin za Evropsko prvenstvo 2012, ki ga bosta gostili Ukrajina in Poljska. Državi, predvsem pa hotelirji, si od dogodka obetata velik zaslužek.

Na zadnjem prvenstvu leta 2008, ki sta ga prav tako skupaj organizirali Avstrija in Švica, so bili najboljši Španci, ki bodo kot prvi v zgodovini poskušali ubraniti naslov najboljšega v Evropi. A že v predtekmovanju se lahko znajdejo v izjemno težki skupini z Grčijo, Francijo in Nemčijo – reprezentancami, ki so evropsko krono osvojile pred furijo. "Pred štirimi leti smo bili v lažjem položaju. Takrat smo napadali, zdaj pa branimo naslov," je pred žrebom dejal španski selektor Vicente del Bosque, ki je Špance pred dobrim letom popeljal do naslova svetovnih prvakov.

V prvem bobnu današnjega žreba so se poleg Špancev znašli še svetovni podprvaki Nizozemci ter obe gostiteljici prvenstva. Poljska je že izbrana v skupino A, Ukrajina pa v skupino D. V drugem bobnu so Nemčija, Italija, Anglija in Rusija, v tretjem Hrvaška, Grčija, Portugalska in Švedska, v četrtem pa Danska, Francija, Češka in Irska.

Na konec današnjega žreba pa bodo nestrpno čakali tudi hotelirji v obeh državah, saj nameravajo po plesu kroglic dokončno določiti cene svojih storitev. Bolj ali manj je jasno, da se bodo cene hotelskih prenočitev v Ukrajini in na Poljskem v času EP v najboljšem primeru potrojile, mediji pa so že zapisali, da nekateri hoteli drzno načrtujejo 10-kratno povišanje cen svojih nastanitev.

V Gdansku, kjer bosta zagotovo nastopila svetovna in evropska prvakinja Španija ali Nizozemska, nastanitev v hotelu srednjega cenovnega razreda danes stane med 58 in 75 evrov, v času evropskega prvenstva pa bo na dan tekme narasla na vsaj 276 evrov.

Podobno bo tudi v Varšavi, Poznanu in Wroclavu, roke pa si manejo tudi ukrajinski hotelirji, še posebej tisti iz Kijeva, Harkova, Donecka in Lvova. Evropsko prvenstvo se bo 8. junija začelo v Varšavi, končalo pa 1. julija v Kijevu.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:52 02.december 2011.

    A vi v Žurnalu res mislite , da je nogomet tisti, ki si zasluži posebno rubriko. Mislim da ne, če pogledamo , da nimate vsaj rubrike zimski športi , da ne rečem smućanje ali ne daj bože hokej. Sami Bosanci ...prikaži več po vsh medijih in kaj kakšno razvrstitev športov potem pričakovati od njih !