Šport > Nogomet
167 ogledov

Zvezda in Hajduk ostala brez trenerja, v Splitu bi imeli Keka

Vladan Milojević Epa
Pri moštvih z Marakane in Poljuda je prišlo do sprememb v strokovnem štabu.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević je na novinarski konferenci v Beogradu sporočil, da je odstopil s svojega položaja po jesenskem delu tekmovanja, da bi imel njegov naslednik dovolj časa, da pripravi ekipo za spomladanski del tekmovanja, poročajo srbski mediji.

Milojević je od leta 2017, ko je prišel v klub, osvojil oba srbska naslova in vodi po jesenskem delu tudi v tej sezoni, s 55 točkami ima 11 točk prednosti pred največjim tekmecem Partizanom. Crvena zvezda je pod njegovim vodstvom tudi obakrat igrala v prestižni Ligi prvakov, vendar v skupini B na zadnjem mestu v tem letu ni dosegla zmage.

Srbski mediji namigujejo, da naj bi bil novi strateg nekdanji zvezdnik Dejan Stanković.

Tank Crvene zvezde Objavili posnetek Šport Navijači Rada uničili kontroverzni Zvezdin tank

Damir Burić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Vodstvo Hajduka iz Splita je prekinilo sodelovanje s trenerjem Damirjem Burićem, so pri klubu objavili na svoji spletni strani.

Pri Hajduku pravijo, da ne bodo hiteli z izbiro novega stratega. "Ampak zavedamo se, da je nujno, da na zimske priprave ekipa odide pod vodstvom novega trenerja, z novo energijo in jasno vizijo igre in rezultatov, ki so v skladu s smernicami športne stroke v klubu," pišejo pri Hajduku.

Za Burića je bil to drugi mandat pri Hajduku, ki v gosteh ni zmagal od sredine julija. Kljub temu je bil Hajduk na drugem mestu lestvice še pred tremi tedni, ko se je začel niz štirih tekem, v katerih so Splitčani dosegli zmago, dva neodločena izida in poraz.

Navijači Hajduka bi na klopi svojega kluba radi videli slovenskega selektorja Matjaža Keka, a je ta za Index, kot že večkrat prej, poudaril, da o tem ne razmišlja. "Imeli smo stike, a tedaj sem bil že slovenski selektor in druge možnosti sploh ni bilo. Ne maram teh zgodb," je med drugim dejal Kek.

Marin Brbić Nikša Hajduk Split jajca Hrvaška Šport Brutalno pretepli iznajdljivega trgovca s poceni jajci
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.