Šport > Nogomet
3035 ogledov

Zvezdnik dobil še dodatno leto suspenza

Negredo Nasri Manchester City United EPA
Nekdanji član Marseilla, Arsenala, Manchester Cityja in Seville je dobil neprijetno novico.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je objavila, da je francoskemu nogometašu Samirju Nasriju povišala kazen zaradi zlorabe dopinga s pol leta na 18 mesecev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nekdanjemu francoskemu reprezentantu, ki je od januarja brez kluba, je konec letošnjega februarja pretekla polletna prepoved igranja zaradi intravenskega zdravljenja z vitamini, ki ga svetovna protidopinška agencija Wada ne dovoljuje.

Prepoved igranja je začela veljati s 1. julijem 2017 in bo po novem trajala do 1. januarja 2019. Je pa 31-letni nogometaš dobil dovoljenje, da lahko od 1. novembra 2018 naprej trenira s katerim koli klubom.

Samir Nasri Ko se hvališ ... Šport Za polletni suspenz kriva fotografija z lepo doktorico

Vse se je začelo, ko je leta 2016 takratni igralec Seville v bolnišnici v Los Angelesu prestal prepovedano zdravljenje. Bolnišnica Drip Doctors je na Twitterju objavila, da nekdanji igralec Marseilla, Arsenala in Manchester Cityja prestaja intravensko zdravljenje z vitamini, da bi ostal v formi.

Španska protidopinška agencija (Aepsad)je konec leta 2016 začela preiskavo. Takšno zdravljenje je prepovedano, če igralec za to nima zdravniškega potrdila; Uefa pa je zavrnila možnost, da bi Nasri naknadno uredil dokumentacijo. Francoz je konec junija dopolnil 31 let.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.