Šport > Nogomet
274 ogledov

Zvezdniku 16 mesecev zaporne kazni

Alexis Sanchez
Ah, ti davki.

Čilski nogometni zvezdnik Alexis Sanchez je bil v Španiji obsojen na 16-mesečno zaporno kazen zaradi utaje davkov. A zdajšnji nogometaš Manchester Uniteda kljub temu ne bo niti dneva preživel za zapahi; kazni se bo izognil s plačilom 890.000 funtov davka plus obresti, skupno nekaj več kot milijon evrov.

Napadalec rdečih vragov je bil na sodišču v Španiji spoznan za krivega, da je špansko vlado med letoma 2012 in 2013, ko je igral za Barcelono, "opeharil" za 890.000 funtov z naslova prodaje osebnostnih pravic, kar je malo več kot milijon evrov, danes piše britanski The Sun.

Sanchez je s španskimi tožilci dosegel dogovor, po katerem bo plačal denar, ki ga dolguje, ter obresti, pri tem pa je priznal, da je namenoma pravice prodal tuji firmi, da bi se izognil plačilu davkov.

Med nogometnimi zvezdniki, ki so v Španiji že bili obsojeni zaradi utaje davkov, ali pa še čakajo na odločitev sodišča, so bili tudi Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Javier Mascherano, Neymar, Luka Modrić, Xabi Alonso ... 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice