Šport > Nogomet
594 ogledov

Zvezdnik Reala priznal utajo davkov

Marcelo Real Madrid EPA
Zaradi nepravilnosti pri plačevanju davkov je moral na sodišče še en član Reala.

Levi bočni branilec evropskega nogometnega prvaka Reala Madrida, Brazilec Marcelo, je danes na sodišču v Madridu priznal utajo davkov v višini 500.000 evrov in se obvezal, da bo to vsoto poravnal, je poročala španska tiskovna agencija Efe. Devetindvajsetletni Marcelo je priznal, da leta 2013 ni plačal 490.917,70 evra, ki bi jih moral odšteti državi v obliki davka.

Marcelo je sicer le eden izmed nekaj nekdanjih in zdajšnjih nogometašev Reala Madrida, ki jih je špansko državno tožilstvo obtožilo utaje davkov. Med njimi je tudi prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki pa naj bi špansko državo prikrajšal za precej višjo vsoto.

cristiano ronaldo Davki Šport Ronaldo obtožen utaje davkov luka modrić Šport Preiskujejo Luko Modrića lionel messi Spet bo plačal Šport Messiju spremenili kazen zaradi utaje davkov radamel falcao Davki Šport Falcao na široko odprl denarnico Cristiano Ronaldo proces utaja davkov Iñaki Torres Ni hotel težav Šport Ronaldo o utaji davkov: "Le sledil kriterijem, ki jih davčni inšpektorji ne marajo"

Pred nogometaši Reala so podobne ukrepe začutili tudi zvezdniki Barcelone, tudi Lionel Messi.

 

Komentarjev 1
  • matermila 06:44 29.november 2017.

    Ni vredno komentarja,pa vendar.Več imajo,več bi radi imeli.V Ameriki poznajo rek,da sta samo smrt in davek neizbežna.Kopajo se v milijonih,pa jim je težko plačati davek-zaslužijo si,zraven plačila tudi kako leto vzgojnega zavoda.

Sorodne novice