Šport
18 ogledov

Nole po maratonu, Maria na Sereno

Novak Đoković Melbourne EPA
V ponovitvi lanskega finala se bosta letos že v četrtfinalu odprtega teniškega prvenstva Avstralije v Melbournu pomerili Američanka Serena Williams in Rusinja Marija Šarapova.

Marija Šarapova je v osmini finala po dobrih dveh urah premagala Švicarko Belindo Benčič s 7:5 in 7:5, Serena Williams pa po vsega 55 minutah s 6:2 in 6:1 Rusinjo Marijo Gasparjan.

Williamsova je lanski finale Melbourna s Šarapovo dobila s 6:3 in 7:6 (7:5), sicer pa je zmagala na 18 od 20 medsebojnih dvobojev. Velika favoritinja je tudi letos, saj jo je Šarapova nazadnje premagala pred 11 leti. "Pripravljena sem. Obe bova zanesljivo pokazali najboljši tenis, ki ga bova takrat zmogli," pa pravi 34-letna Američanka, šestkratna zmagovalka Melbourna, pred ponovitvijo lanskega finalnega dvoboja.

"V vsakem dvoboju je treba napredovati in pokazati še več. Vem pa, da bo proti Sereni zelo težko," pa je odvrnila petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam iz Rusije, ki je današnji dvoboj proti desetletje mlajši Švicarko odločila z asom. Šarapova se je izkazala predvsem z izrednim servisom, saj je dosegla kar 21 asov, kar je njen rekord v karieri.

V ženski konkurenci je bila uspešna tudi Poljakinja Agnieszka Radwanska. Četrta nosilka je po hudem boju s 6:7 (6), 6:1 in 7:5 premagala Nemko Anna-Leno Friedsam ter vknjižila 12. zmago v sezoni. Radwanska je pred tem zmagala v Shenzenu, kjer je v polfinalu prav tako izločila Friedsamovo. Radwanska bo v četrtfinalu igrala s Španko Carlo Suarez, ki je bila v treh nizih z 0:6, 6:3 in 6:2 boljša od Avstralke Darie Gavrilove.

Đoković po maratonu

V četrtfinale se je po maratonskih petih nizih prebil tudi prvi igralec sveta Srb Novak Đoković. Branilec naslova je za zmago nad Francozom Gillesom Simonom potreboval štiri ure in 32 minut preden je slavil s 6:3, 6:7 (1), 6:4, 4:6 in 6:3. "Strašno je. Že tako je najboljši igralec na svetu, a še vedno se razvija in napreduje," je po tesnem porazu dejal Francoz Simon. A tudi Srb je tokrat naredil neverjetno veliko lastnih napak, pa tudi dvoboj je nekoliko podaljšal sam, saj je imel v petem nizu pri vodstvo s 5:2 že dve zaključni žogici, a je nato za končno slavje potreboval še eno igro.

"Z igralcem kot je Simon je res težko igrati. Vedno te enostavno prišli, da moraš odigrati še eno udarec več. Enostavno ve, kako igrati, zato sva imela danes tak dvoboj. Psihično je bilo zelo težko," pa je tekmeca, 15. igralca na svetovni lestvici, pohvalil Srb, ki je lani dobil tri od štirih največjih turnirjev na svetu.

Zdaj bo Đoković, v četrtfinale turnirja za grand slam se je uvrstil že 27. zaporedoma, igral z Japoncem Keijem Nishikorijem, ki je Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja odpravil ekspresno s 6:4, 6:2 in 6:4. "Tam bom moral narediti bistveno manj neizsiljenih napak," je pred nastopom z Japoncem dodal prvi igralec s svetovne jakostne lestvice.

V moški konkurenci se je med najboljšo osmerico zavihtel tudi Švicar Roger Federer, ki je tretji nosilec. Po vsega 88 minutah je odpravil Belgijca Davida Goffina s 6:2, 6:1 in 6:4 ter bo v četrtfinalu igral s Čehom Tomašem Berdychom. Ta je v petih nizih premagal Španca Roberta Bautista-Aguta s 4:6, 6:4, 6:3, 1:6, 6:3.

Dokončno slovo Hewitta

Avstralija pa se poslavlja od spremljanja teniških dvobojem Lleytona Hewitta. Ta je v nedeljo v paru z rojakom Samom Grothom izgubil še dvoboj dvojic in se dokončno poslovil od aktivnega tekmovalnega tenisa. Za Avstralca sta bila usodna Kanadčana Vašek Pospišil in Jack Sock, ki sta slavila s 6:4 in 6:2.

Pred tremi dnevi je Hewitt v posamični konkurenci izgubil s Špancem Davidom Ferrerjem. A Hewitt ostaja povezan s tenisom, saj bo nekdanji prvi igralec sveta zdaj prevzel vodenje avstralske reprezentance za Davisov pokal.

OP Avstralije, izidi:

Moški, osmina finala:
Kei Nishikori (Jap/7) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/9) 6:4, 6:2, 6:4;
Novak Đoković (Srb/1) - Gilles Simon (Fra/14) 6:3, 6:7 (1), 6:4, 4:6, 6:3;
Tomaš Berdych (Češ) - Roberto Bautista (Špa) 4:6, 6:4, 6:3, 1:6, 6:3;
Roger Federer (Švi/3) - David Goffin (Bel/15) 6:2, 6:1, 6:4.

Ženske, osmina finala:
Serena Williams (ZDA/1) - Margarita Gasparjan (Rus) 6:2, 6:1;
Maria Šarapova (Rus/5) - Belinda Benčič (Švi/12) 7:5, 7:5;
Agnieszka Radwanska (Pol/4) - Anna-Lena Friedsam (Nem) 6:7 (6), 6:1, 7:5;
Carla Suarez (Špa/10) - Daria Gavrilova (Avs) 0:6, 6:3, 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.